23 Ekim 2017 Pazartesi

Birbirinden Değişik Evde Masajlar

  Masaj, kişinin adale, sinir ve kan dolaşımının işleyişini düzene sokmada oldukça tesirli olan uygulamalardır. Bunun yanında kişilere deşarj olma ve gevşeme hissi vererek, stresin azalmasına ve vücutta olan yorgunluğun atılmasında oldukça ehemmiyetli bir rehabilitasyondur.
  Masajın Var Olması
  Masajın ilk olarak Çin ve Hindistan’da uygulandığı söylenir ancak kimilerine göre de Daha önceki Yunan’da doktorlar tarafından rehabilitasyon olarak kullandığı da bilinmektedir. Masajın yapıldığı ilk zamanlar hemen hemen insanlığın tarihi kadar daha önceki olmaktadır. Dünyadaki bölgelere göre bir hayli değişik çeşitte masaj metodu yapılmış ve geliştirilmiştir.
  Masajın Çeşitleri Nelerdir?
Masajın tarih süresince bir hayli değişik çeşitte uygulanabildiği söylenir. En çok bilinen ve uygulanan masa rehabilitasyon metotları;
·  Akubasi stratejisi, takriben 5000 sene öncesine dayanan ehemmiyetli bir stratejidir. Çinliler tarafından keşfedilen bu yol, son zamanlarda akupunkturun iğnesiz biçimi olarak tarif edilebilir. Enerji kanallarına parmak ile baskı uygulanır ve bu noktalardan vücudun diğer bölgelerine direk bir enerji akımı sağlanır. Neticesinde de deşarj olma hissi ortaya çıkar.
·  Aromaterapi terapi, tedavide emel gençleştirmektir. Nebat özlerinin yağlarından yararlanılarak uygulanmaktadır. Eski dönemlerde Antik Mısır, Hindistan gibi bölgelerde uygulanmış olan bu teknik günümüzde de stresi azaltmak, genel bir rahatlık vermek için uygulanmaktadır.
·  Sıcak taş tekniği ile evvelce ısıtılmış olan taşların vücutta uygulanması tasarılanan bir tekniktir.
·  Sandalye masajı, vasati olarak 10 ila 20 dakika arasında süren bir seans ile deşarj olma sağlar fakat bu teknik yalnızca ihtiyaç duyulduğunda uygulanmaktadır. Özel bir sandalye üzerinde tamamiyle giyinik biçimdeyken uygulanır.
·  Derin doku tekniği, vücutta bulunan derin kaslara erişmeyi amaçlayan bu yöntem, belli alanlara uygulanabilir. Tekniğin amacı kasların zehirli maddelerden arınmasını ve hafiflemesini sağlamaktır.
·  Eski masajlardan birisi olan Thai masajı, çok eski tekniklerden bir tanesidir ve buda vaktinden günümüze erişmiştir. Belirli noktalara baskı uygulanarak enerji akımı sağlanır. Esnekliği artıran, stresi azaltan ve hem de iç uzuvları uyaran bir teknik olma özellikleri ile bilinir.
İzmir Masaj İmkanları
  İzmir, ülkemizin nüfus olarak en kalabalık 3.şehiridir. Çok fazla insanın yaşaması da şehrin dertlerini daha yukarıya çekmektedir. Ailevi meseleler, geçim derdi, iş hayatında yaşanan stresler gibi bir hayli negatif psikolojik vaziyetlerin yanında oluşabilecek olan sıhhat nedenleri ve iş hayatındaki negatif vaziyetlerle da insanlar çeşitli deşarj olma ve gevşeme metotları arayışına girer. Bu noktada İzmir hanede masaj yapan bayanlar ve İzmir masözler ile oldukça değişik teknikte ve deneyimde yararlanılma olanağı vardır.
  Bir hayli değişik teknik ve uygulamada insanlara yardımcı olabilen İzmir hanede masaj yapan masözlerile büyük bir deşarj olma hissine kavuşulabilir. Bu metot ve tekniklerin İzmir hanede masaj seçeneği ile deneyim aktarımı, insanlara huzur, sıhhat ve gevşeme hissi katmaktadır.


PAYLAŞ

Yazar:

0 yorum: