28 Haziran 2020 Pazar

Anlaşmalı Boşanma Protokolünde Yer Alması Gerekenler Nelerdir?


Çiftler boşanma kararı aldıklarında karşılarına iki yol çıkar. Anlaşmalı ya da çekişmeli boşanma seçenekleridir. Hukuki süreçleri takip edebilmek adına Adana boşanma avukatları araştırmaları yapabilirsiniz. Sürecin uzamaması ve lehinize sonuçlanması için profesyonel uzmanlarla çalışmanız önemlidir.
 Anlaşmalı boşanma ile bu süreci çok daha hızlı bir şekilde sonuçlandırabilirsiniz. Ancak anlaşmalı boşanma davası açabilmek için;
 * evlilik birliğinin en az bir yıl sürmesi
 * eşlerin her ikisinin de mahkemeye başvurması
 * eşlerden birinin açtığı davayı diğerinin kabuk etmesi gereklidir.
 Türk Medeni Kanunu’nun 166/3. Maddesine göre tarafların anlaştığı maddelerin yer aldığı anlaşmalı boşanma protokolü ile anlaşmalı boşanma davasına gelinmelidir.
  Anlaşmalı Boşanma Protokolü Nasıl Hazırlanır?
  - Tarafların kişisel bilgilerinin yer aldığı belge olmalıdır.( İsim, soy isim, T.C numaraları)
 - Tarafların yasal ikametgahları olmalıdır.
 - Protokol içeriğinin net bir şekilde belirlenmiş ve her iki tarafça kabul edilmiş olması gereklidir.
  Protokol İçeriğinde Neler Olur?
  1.) Velayet: Çiftler çocukları hakkında velayetin kimde kalacağını açıkça belirten belge sunmalıdır. Velayeti almayan eşinde çocuk ya da çocukların hangi gün ve saatlerde görebileceği de bu belgede yer almalıdır.
  2.) İştirak Nafakası: Velayet hakkı kendisinde bulunmayan eş, çocuğun ya da çocukların giderleri için aylık katkı tutarını belirlemelidir. Bu belirleme yapacakları evraka iştirak nafakası denilir. Belirlenen tutar aylıktır. Bu nafaka için belirli bir süre sınırlaması olabilir. Örneğin çocuğun ya da çocukların eğitimlerinin sona ermesine kadar olan süre belirlenebilir. Tüm bu detayları doğru hazırlamak için adana boşanma avukatları araştırmaları yaparak, destek alacak doğru adres bulabilirsiniz.
  3.) Yoksulluk Nafakası: Çiftler boşanırken birbirlerinden yoksulluk nafakası talep edebilir. Bu taleplerinin de anlaşmalı boşanmalarda protokolde olması gereklidir. Bu nafaka boşanma gerçekleştiğinde talep eden tarafa, talep edilen tarafça aylık olarak ödenir.
 Bu başlık altında bireyler maddi ya da manevi tazminatlarda talep edebilir. Bu hususlarda protokol de yer almalıdır. Kişisel eşyaların teslimi konusunda ise müşterek konutta yer alan eşyalarında ya da birbirlerinde yer alan şahsi eşyaların durumu ile ilgili bilgiler protokolde yer alabilir.

 4.) Mal Rejimine İlişkin Talepler: Evliliğin sona ermesi ile birlikte tarafların;
 * değer artış payı
 * katılma
 * denkleştirme
 * mal rejiminden kaynaklanan alacak talepleri de protokolde açıkça belirtilmelidir.
  5.) Ortak Konut Var ise: Açmak istediğiniz davalar için Adana boşanma avukatları tüm başlıklarda en doğru bilgi alacağınız adreslerdir. Eğer ortak bir konut var ise ortak konutun kimde kalacağı ya da nasıl paylaşılacağı mahkemeye sunulacak protokolde yer almalıdır.


PAYLAŞ

Yazar:

0 yorum: