10 Ağustos 2020 Pazartesi

İmalat İçin Çini Malzemeleri Nelerdir?

İmalat İçin Çini Malzemeleri Nelerdir?

Yüzyıllardan bu yana süregelen çini sanatı, dünyanın en sevilen el işi alanları içerisinde yer almaktadır. Hem gündelik yaşamda kullanım amaçlı hem de süs olarak değerlendirilen çini ürünleri, özellikle muhteşem bir görsel sunmaktadır. Konusunda tecrübeli olan çini ustalarının ellerinde hayat bulmuş birçok değişik ürün bulunmaktadır. Tabii bu ürünler bireysel çalışmalar üzerinden de ele alınabilir. Bu konuda imalat açısından birbirinden farklı çini malzemeleri bulunmaktadır.

  Çini İmalatı Adına Farklı Malzemeler

  İster profesyonel ister amatör amaçlı artık herkes çini sanatını hayata geçirebilir. Bu konuda tamamen kaliteli imalat üzerinden üretimi gerçekleştirilmiş farklı malzemeler güvenli şekilde sipariş verilebilir. Tabii çini imalatını özgün bir tasarım altında yapabilmek için mutlaka gerekli olan bazı malzemelerin temin edilmesi gerekir.

  - Çini bisküvi çeşitleri

 - Çini boyaları

 - Çini tabak ayaklığı

 - Birbirinden farklı çini desenleri

 - Mekanik malzemeler

 - Tahrirli ürünler

  Yukarıda verilen malzemeler elde edilmek suretiyle, bireysel olarak harika çalışmalar gerçekleştirilebilir. Böylece çini sanatı konusunda tecrübe edebilmek adına farklı uygulamalar ele almak mümkün.

  Çini Bisküvi Çeşitleri

  Birbirinden değişik şekiller üzerinden çini bisküvi çeşitleri, hayal gücünüzü gerçeğe dönüştürmek amaçlı muhteşem tasarımlar sunuyor. Onlar içerisinde biblolar, tepsiler, tabaklar, ibrik ya da ayna ile beraber kase gibi daha sayısız seçenek yer alıyor. Bunlar arasından tercih yapabilir ve harika tasarımları ortaya çıkarabilirsiniz.

  Çini Boyaları

  Rengarenk seçenekler ile özel olarak çini sanatını hayata geçirmek amaçlı, birçok farklı boya bulunmaktadır. İster bireysel olarak tek renk üzerinden bu ürünleri tercih edebilir dilerseniz set olarak alabilirsiniz. Ancak elinizde hiç yok ise o zaman set halinde çini boyaları elde etmek önerilir. Böylece farklı renkler üzerinden harika tasarımlar hayata dönüştürülebilir.

  Çini Tabak Ayaklığı

  Çini sanatını icra edebilmek için tabak ayaklığına ihtiyacınız vardır. Tercih ettiğiniz bir çini bisküvisini çini tabaklar üzerine yerleştirebilir ve harika görseller oluşturabilirsiniz. Böylece bisküvinin her tarafına farklı çini görsellerini çizmeniz ile boyamanız çok daha kolay hale gelir.

  Çini Desenleri

  Özel olarak hazırlanmış kalıp halindeki çini desenleri sayesinde, sizin yapmanız gereken onu ilgili bisküviye aktarmaktır. Daha sonra çini boyalarını kullanarak tasarımın gerçeğe dönüşmesini olanak vermeniz mümkün. Tabii dilerseniz kendi özgün yapı altında da çizimler gerçekleştirebilirsiniz. Ancak özel olarak kaliteli ölçekler üzerinden hazırlanmış bu desenleri elde ederseniz, çok daha güzel görseller oluşturabilirsiniz.

 Mekanik Malzemeler

  Saat ve benzeri gibi hediyelik eşyalar için çini sanatını hayata geçirmek istiyorsanız, mekanik ürünleri tercih edebilirsiniz. Aynı zamanda özel kutu çeşitleri ve boya fırçaları ile beraber sayısız seçenek yer alıyor.

  Tahrirli Ürünler

  Çizimi yapılmış tahrirli ürünler sayesinde yapmanız gereken çini boyaları elde etmek ve harika görünümler ortaya çıkarmaktır. Özel olarak bisküvilerin üzerine yerleştirilmiş desenler sayesinde, keyfi bir zaman geçirebilir ve sevdiklerinize harika bir hediye sunabilirsiniz. Tabii evinizin ya da iş yerinizin bir köşesine yerleştirebileceğiniz harika süsler ortaya çıkarmanız mümkün

 



PAYLAŞ

Yazar:

0 yorum: