17 Ağustos 2020 Pazartesi

Sekine Duası Bir Mucizedir Aslında

 

Sekine Duası Bir Mucizedir Aslında

Sekine duası nedir ve hangi amaçlar için tatbik edilmelidir?

Sekine duası hemen hemen İslami manada ön plana çıkan bütün büyük alimlerin kendi kaynaklarında verdiği mucizevi bir dilek duasıdır. Bu dua 19 farklı Kuran ayetine dayanır. Ayrıca dua içinde 6 adet esma da tekrar edilmektedir.

Sekine duası okuyarak murat ettiği şeylere kavuşan sayısız mümin bulunmaktadır. Bu insanların anlattıkları mucizevi olaylar ve büyük alimlerin beyanları duanın ne kadar tesirli olduğunun delilidir.

Sekine kelimesi “huzura kavuşmak, sakinleşmek ve rahata ermek” gibi anlamlara gelir. Ancak duanın tesirli olduğu alan sadece ruhsal olarak müminlerin sakinleşmesi değildir. Sekine duası her konuda okunabilecek bir dilek duasıdır ve Allah’ın izniyle hayırlara vesile olmaktadır.

Sekine duası hangi tür dilek ve hacetlerinin gerçekleşmesi için okunmaktadır?

Bir mümin helal dairesi içinde olmak şartı ile her konudaki dilek ve hacetler için bu kutsi duaya müracaat edebilir. Ancak sahih dua kitapları incelendiğinde sekine duasının daha çok şu mevzulara dair okunduğunu ifade etmek mümkündür:

Özel hayatla ilgili dileklerin gerçekleşmesi

Aile hayatının düzene girmesi

Helal rızık kazanmak

Düşmanların şerrinden korunmak

Şifa bulmak gayesiyle

Zor durumdan kurtulma duası hükmünde

Nefsine hakim olabilmek maksadıyla

Uyku problemlerinin giderilmesi

Unutkanlıktan kurtulmak

Vesvese ve panik atak gibi sıkıntıların giderilmesi

Nazar ve diğer şer güçlerden kurtulmak

İfade edilen bu hususlar dışında hem özel yaşamla hem de maddi hayatla ilgili her konuda sekine duasının okunabileceğini bir kez daha vurgulamak yerinde olacaktır.

Sekine duası her gece yatsı namazından sonra okunur

Sekine duası için makbul kabul kabul edilen zaman dilimi yatsı namazı sonralarıdır. Kişinin uyumadan önce bu duayı okuyup ardından yatması tavsiye edilmektedir.

Sekine duasının bu saatte okunmasına imkan yoksa dua sözleri günün diğer vakitlerinde de niyaz edilebilir. Ancak duaları büyük alimlerin tavsiyelerine uygun biçimde okumak hiç şüphesiz ki daha faziletli olacaktır.

Sekine duasına 3 veya 7 gece devam edilmesi

Sekine duası eğer özel yaşamla ilgili bir dileğin gerçekleşmesi için okunacaksa 3 gece peş peşe niyaz edilmesi gerekmektedir. Şayet dua, maddi yaşamla ilgili mevzularda okunacaksa duaya 7 gece devam edilmesi önerilmektedir.

Dua “şifa duası” ile “zor durumdan kurtulma duası” hükmünde okunduğu zaman da 3 gecelik okumalar halinde niyaz edilmesi tavsiye edilmektedir.

Sekine duasının sözleri

Sekine duası içinde çeşitli zikirlerin ve 19 adet ayetin geçtiği bir duadır. Duanın teşkili şöyledir:

Besmeleyi şerif ile duaya başlanması

Tövbe istiğfar edilmesi (7 defa)

Peygamberimize salavat getirilmesi (7 defa)

Allahu Ekber şeklinde nida edilmesi (10 kere)

19 ayeti kerimenin okunması ve 6 farklı esmanın tekrar edilmesi

 


PAYLAŞ

Yazar:

0 yorum: