22 Eylül 2020 Salı

Astroloji Falı

  

Astroloji Falı

Fal, bir kişinin hayatı hakkında bilgileri ön görme çalışmasıdır. Falcılık kapsamı prensip olarak kehanet uygulaması ile aynıdır. Yine de ikisi arasında fark vardır. Kehanet, dini bir ritüelin bir parçası olarak kabul edilir ve tanrıları veya ruhları çağıran tahmin işlemleri için kullanılır. Falcılık ise daha az bir ciddiyete sahiptir.

  Avrupa ve Amerika’da fallar için kullanılan yaygın yöntemler arasında astromanlık, astroloji falı, sarkaç okuma, ruh tahtası okuma, tasseografi (bir fincanda çay yapraklarını okuma), tarot okuma, kristal okuma ve el falı gibi yöntemler bulunmaktadır. Son üç yöntem Roma ve Sinti halkı geleneksel ilişkilere sahiptir.

  Astroloji Falı Nedir?

  Astroloji, yıldızların, ayın ve gezegenlerin yeryüzündeki insanların yaşamlarını önemli ölçüde etkilediğini iddia eden bir kehanet şeklidir. Astrologlar bu gök cisimlerinin doğum sırasındaki konumunun kişiliği ve geleceği şekillendirdiğini iddia etmektedirler. Bu aynı zamanda, gök cisimlerinin göreli konumlarına dayanarak geleceği veya insan ilişkilerini tahmin etmek olarak da ifade edilmektedir. Bu fal biçiminde ayın, yıldızların ve gezegenlerin dünyadaki insanların yaşamları üzerinde önemli etkileri vardır.

  İnsanlar doğduklarında gökyüzünde bireysel birer haritaları vardır. Doğulan ay içerisindeki burç aslında güneş burcunu temsil etmektedir. Bu nedenle ay burcu, yükselen ve alçalan burçlar da dikkate alınarak astroloji falı uygulanmaktadır. Güneş burcunun özellikleri taşınırken aynı zamanda ay burcunun da özellikleri taşınmaktadır. Bu bazen duygusal bazen de fiziksel olarak gözlemlenebilmektedir.

 Buna örnek olarak; güneş burcu akrep olan bir kişini ay burcu kova ise bu iki burcun kombinasyonunu ortaya çıkaraktır. Bir akrebin yoğunluğuna ve mahremiyetine sahip olunurken, eş zamanlı olarak bir kova burcunun grup bağlantısına da ihtiyaç duyulabilecektir.

  Doğum Haritası Nedir?

  Doğum haritası, kişinin doğum anında gök yüzünün nasıl bir durumda olduğunu gösteren bir plandır. Her gezegenin yerleşim konumu, içine düştüğü burcu ve bu gezegenlerin birbirini nasıl tanımladıklarını, etkilediklerini içermektedir. Doğum haritasındaki her gezegen kişinin mizacını ve yaşam tarzının farklı bir bölümünü kontrol etmektedir.

  Örneğin; Venüs burcu sıklıkla kişinin bir partnerde neyi aradığını ve neyi sevdiğini göstermektedir. Daha sonra Venüs burcunun düştüğü eve bakılır. Örnek olarak eğer 7.Ev içerisindeyse, her şeyden önce bir ilişkide uyum için çaba gösterildiğini ve güçlü bir şekilde evlilik aranıldığı anlamına gelmektedir. Her gezegen ve içinde bulunduğu burç kişiliğe benzersiz birer özellik katmaktadır. Bunlar aynı zamanda üstesinden gelinmesi gereken zorlukları ve çeşitli yetenekleri de göstermektedir.

  Doğum Haritasının Kullanım Alanları Nedir?

  Doğum haritaları astroloji fallarında kişiliklerdeki zorlukları tanımlamak için araçlar olarak kullanılabilmektedirler. Ayrıca güçlü yönlerin nerede olduğunu da gösterebilmektedirler. Bu doğum haritalarının her biri eşsizdir. İkizler bile birkaç dakika ara ile doğarlarsa biraz farklı grafiklere sahip olabilmektedir. Astroloji hakkındaki görüşlerinize bağlı olarak bu haritalar tahmin aracı olarak kullanılabilmektedir. Gökyüzünde ve hangi konumlarda zorlukların ortaya çıktığını gösterebilirler.

 



PAYLAŞ

Yazar:

0 yorum: