15 Kasım 2016 Salı

Yemek Çeklerinde Kriz Kapıda

Kısa adı TÜRES olan Tüm Restoranlar Lokantalar ve Tedarikçiler Derneği Genel Başkanı Ramazan Bingöl, büyük bir pazara sahip olan 'yemek çekleri' sektöründe ciddi krizler yaşandığını belirterek düzenlemenin şart olduğunu söyledi. Ramazan Bingöl, yemek çeklerinde en büyük sorunun yemek çeki veren ana firmaların % 9-10'ları bulan oranda lokantalardan yüksek komisyon alması olduğunu açıkladı. “Yemek çeklerindeki yüksek komisyon, restoran ve lokantaların yanı sıra çeki kullanan dar gelirli çalışanları da olumsuz etkiliyor" şeklinde konuşan TÜRES Başkanı Bingöl, sektöre seslenerek “Komisyonu diğer ülkelerde olduğu gibi yüzde 2-3'lere kadar çekmelisiniz" dedi. Sorunun sadece yüksek komisyonla sınırlı olmadığının altını çizen Bingöl, kartların zaman zaman amacı dışında kullanıldığını, ödemelerin geç yapıldığını, POS cihazlarına uygulanan sigorta bedelleri ve bakımı için istenen ücretin de yüksek olduğunu söyledi. Komisyonu yüzde 2-3'lere kadar çekmelisiniz. Tüm Restoranlar Lokantalar ve Tedarikçiler Derneği Genel Başkanı Ramazan Bingöl'ün konuyla ilgili açıklaması şöyle: Türkiye çapında boykot dâhil tüm seçenekler üzerinde çalıştıklarını da ifade eden Ramazan Bingöl, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'den konuya el atmasını istedi. "Alternatif yemek kartları için uğraşıyoruz" Tüm Restoranlar Lokantalar ve Tedarikçiler Derneği Genel Başkanı Ramazan Bingöl açıklamasının devamında, küresel firmaların uyguladıkları yüksek komisyonlardan sektörü korumak için natif yemek kartları üzerinde çalışmaların da sürdüğünü açıkladı. “Yüksek komisyonlardan dolayı sadece İstanbul'da 15-20 bin İTO üyesi esnaf olumsuz etkilendi. Tüm ülkeyi düşündüğümü zaman zararın ne derece büyük olduğunu tahmin etmek zor değil" diyen TÜRES Başkanı Ramazan Bingöl konuyla ilgili gelişmeleri sonraki günlerde kamuoyu ile paylaşacaklarını bildirdi. Türkiye'deki yemek çekleri; Ülkemizde yoğun kullanılan yemek çekleri şunlar: Sodexo, YCard, Multinet, Ticket Restaurant, Setcard, WinWin.
kaynak: firma rehberi

PAYLAŞ

Yazar:

0 yorum: