21 Ağustos 2017 Pazartesi

Gelişen ve Büyüyen Simülasyon

  En büyük aksesuarlarımız olan saçlarımız gün içerisinde bir hayli negatif vaziyetten etkilenebilir. Genetik sebepler, hava şartları, psikolojik faktörler gibi bir hayli nedenle dökülebilecek olan saçlarımıza da ilerleyen dermatolojik ve tıbbi adımlarla ansızın fazla rehabilitasyon olanağı sunulmaktadır. Bu adımlardan birisi de günümüzde ciddi atılımlarda bulunulan saç simülasyonuuygulamalarıdır.
  Ülkemizde saç simülasyon uygulamalarının kurucusu olan Serkan Bozkurt, kendisinin geliştirdiği ve uygulamaya koyduğu bilgisayar destekli altın iğne sistemi ile simülasyon ile ilgili yeni bir çığır açmaktadır. Altın iğne sistemi ile natürel ve sıhhatli görünümlere sahip olabileceksiniz.
  Simülasyon Uygulamaları Nedir?
  Türkiye’de bir hayli insan saç dökülmesi problemiyle karşı karşıyadır. Bu problemi yaşayan insanlar rehabilitasyon metotları arayışındadırlar. Rehabilitasyon metotları arasında en ehemmiyetlilerinden birisi olan saç simülasyonu nedirve nasıl uygulanır suali, bu işlemi yaptırmak isteyen kişilerin en büyük sualidir.
·  Simülasyon işlemi, mesele yaşanan saç bölgesinin minik saçlar şeklinde boyanması uygulamasıdır.
·  Simülasyon işlemlerinde kullanılacak boyalar büyük ehemmiyet arz eder. Tamamiyle bitkisel muhtevalı ve özel imalat olan boyalar kullanılır.
·  Kullanılan boyaların dermatolojik testlerden ve ağır metal testlerinden muvaffakiyet ile geçmesi beklenir. Bunu sağlayan bitkisel boyalar katiyen sıhhate zarar vermezler.
·  Vücuttan solarak atılan bu boyalar sayesinde yenilenebilme ve silinebilme gibi etkenler de sağlanabilir.
·  Mevcut saçlara zararı olmayan bu işlemlerin, 3 ila 5 saat gibi işlem yapılacak bölgenin büyüklüğüne göre değişebilecek müddetleri vardır.
·  Kişinin hayat tarzı, cilt yapısı ve bakım oranına göre 3 ila 5 sene arasında kullanım ömrü vardır.
·  Halk arasında saç gölgelemeve saç pigmentasyonu gibi isimlerle de bilinir.
·  Gebelerin, cilt rahatsızlıkları bulunanların, kanser rehabilitasyonu görenlerin ve saç renginde değişme olanların bu işlemleri yaptırmaları uygun görülmez. Tüm bu vaziyetlerin dışında olan kadın ve erkekler kolayca bu uygulamalardan yararlanabilirler.
·  Netlikle bir cerrahi operasyon içermemektedir.
·  Dövme işlemi gerçekleştirilmediği için yenilenme özelliği mevcuttur.
Neden Altın İğne?
  Simülasyon işlemlerini birbirinden ayıran en büyük farklar kullanılan aletin iğnesidir. Çoğunlukla metal alaşımlar içeren iğnelerin kullanıldığı uygulamalarda altın iğne farkı ise kendini göstermektedir.
  Türkiye’de bilgisayar destekli altın iğne kullanımını geliştiren ve uygulayan kişi Serkan Bozkurt’un saç simülasyon merkezlerinde saç simülasyonu ücretleriile ilgili ayrıntılı bir bilgi edinmek olasıdır. Bu merkezlerde kullanılan altın iğneler sayesinde kişilerin saçlarının kalınlığına göre iğneler seçilebilir. Bu vaziyette daha natürel ve sıhhatli, kişiye özel görünümler ele geçirilmesi kolaylaşır. Altın iğnenin getirdiği sıhhat da cabasıdır. Uygulamalardan sonra rastgele bir şişme ve kızarıklık vaziyeti olmayarak, işlemler sonrasında işlerinize kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.
  Dövme İle Aynı İşlem Değildir
  Bir hayli kişi saç dövmesive saç simülasyonu işlemini bir tutmaktadır. Benzer istikametleri olan bu uygulamalar aslında aynı şeyler değildir. Dövme de asal olan kalıcılıktır. Ancak bu kalıcılık vaziyeti bazen sorun yaratabilmektedir. Saçların kullanım şekli, yaşam tarzı ve cilt yapısına bağlı olarak 3 ila 5 yıl arasında saç renginde oynamalar gözlenebilir. Bu olumsuz nedenler de doğallık konusunda ciddi bir sıkıntı doğurabilir.


PAYLAŞ

Yazar:

0 yorum: