30 Eylül 2016 Cuma

Milano Moda Günlüğü

New York, Londra ve Milano’yla devam eden moda haftası rüzgarı yönünü Paris’e çevirdi. Defile ve sunumları izlemek üzere Milano Moda Haftası’nda hazır bulundum. Etkinlik Max Mara defilesiyle başladı. Şehrin en merkezi yerlerinden birinde gerçekleşen defile, ‘street style/sokak stili’ fotoğrafçılarının gözünü gönlünü açacak kalabalığa sahne oldu. Defile ise gerçekten çok başarılıydı. Müzik, atmosfer ve ‘bir sonraki yaz hemen gelsin’ diye iç çektiren capcanlı renkler. Defile sonrasında koleksiyonu yakından inceleme fırsatım oldu ve gerçekten bir kez daha hayran kaldım. Özellikle turuncu renk, sarı ve mavi renklerin hakim olduğu, sportif şıklığın ustalıkla yansıtıldığı parçalar ilk tercihlerim arasında. Muhteşem bir de beyaz bir palto vardı ki, alıp üzerinizden asla çıkarmak istemeyeceğiniz cinsten.
Fendi’de rokoko dönemi
İkinci adresim Fendi’ydi. Her zaman büyük heyecan ve merakla beklediğim koleksiyon yine baş döndürücüydü. Nefes kesen parçaları showroom’da dokunarak, hatta deneyerek inceledim! Harika kumaşlar, müthiş bir işçilik… Rokoko dönemini en modern ve seksi şekilde günümüze taşıyan Fendi, yeni sezonda birbirinden romantik önlükleri hayatımıza sokuyor. Çizgilerin ve düğmelerdeki detayları, kaburga dekolteli crop üstler, 90’lara gönderme yapan ayakkabıları sevdim. Yaldızlar içinde, kurdeleler içeren, işlemeler ve el boyamaları daha neler var neler ararsanız var. ‘Kişiye özel’liği her zaman vurgulayan marka, bütün bayanlara kendi Marie Antoinette filmlerini de kurgulamayı vaat ediyor.
Prada’dan kadınlara gönderme
Prada defilelerini tüylerim ürpererek seyrediyorum hep. Yine durum değişmedi. Kadının her zaman daha şık ve çok rahat giyim için olmasını hedefleyen Miuccia Prada, SS17 Koleksiyonu’nda da birçok farklı dönemden izler taşıyan fakat herkesin dolabında bulunan parçaları retro dokunuşlarla bugüne taşıdı. Püskül detaylarının eşlik ettiği pijamalar, gömleklerin üzerine giyilen 60’ların bikinileri, bele takılarak kemerler ile kombinlenen retro derili ceketler ve koleksiyonun geneline hakim olan layer etki, gerçekten muhteşem görünümdeydi. Aynı zamanda defile sırasında David O. Russel’ın yönetmenliğinde ortaya çıkan ‘Past Forward’ filmi hep yolda olan, koşturan fakat işini tutkuyla yapan günümüz kadınına gönderme yapıyor.
kaynak:http://firmasepeti.com/s-haber-detay/milano-moda-gunlugu-99.html

PAYLAŞ

Yazar:

0 yorum: