17 Mayıs 2017 Çarşamba

Daha Ucuza Nasıl Uçulabilir?

  Dünya büyüdü ve artık her ülkeye gitme olanağına sahibiz. Bu her ne kadar güzel bir şey olsa da, çoğu kez bir takım engeller sebebi ile gerçekleşmeyen bir hayal olarak kalmakta. Günlük telaş yüzünden yorulan kafamızı dinlendirmek için bir yerlere gidemememize yol açan şeyler birçoktur. Bunların en başında vakit bulamamak gelmektedir. İşten ve ya derslerden bir türlü şehir dışına dahi çıkamayan insanlar, kendilerine en uygun an olarak bayramları ve resmi tatilleri seçerler. Ama o vakitlerde otobüs ile yapılacak bir yolculuk ile tatili yarısı yollarda geçecektir. Bu yüzden uçak bileti ücretlerine bakılır lakin fiyatlar çok pahalıdır. Fakat çare yok değildir. İyi ve ucuz bir uçuş yapabilmek için çeşitli değişik yollar mevcuttur.
Neler Yapılabilir?
  Bir yerlere gitme kararı aldınız ve zamanınızın yollarda geçmesini istemiyorsunuz. Tek alternatifiniz uçak. Evet bilet ücretleri pahalı olabilir fakat ucuz uçak bileti bulmanın bazı yolları mevcuttur. Bu başlıca yollar ise şunlardır:
·  Alternatif rotaları kontrol etmek
·  Farklı uçuş motorlarını kontrol etmek
·  Kampanyalardan haberdar olmak
Alternatif Rotalar Nelerdir?
  En pahalı ve en lükse şehre gitmek istiyor olabilirsiniz. Ama şöyle düşünün; yeniden aynı ülkede, merkezden biraz daha uzak bir şehirde, çok daha uygun ücrete güzel bir tatil geçirebilirsiniz. Üstelik bu tatilin toplam bedeli sizin evvelce gitmek istediğiniz şehre uçak bileti alırken vereceğiniz miktardan çok daha az! Böyle alternatif bir tatile örnek olarak İngiltere’ye Londra’ya uçmak yerine, yeniden İngiltere’de Birminghom’a uçarak, ora da çok daha uygun bir ücrete yalnızca 1 Londra uçak bileti parasına tatil yapabilirsiniz.

Değişik Uçuş Motorları
  Herkes ucuz biletalmanın peşinde. Bilet ararken normal arama motorlarında arattığımız “ X – Z arası en ucuz bilet “ işini tam olarak yapan uçuş arama motorları mevcuttur. Bu motorlar sizin X ve Z arası yolcunuz için dünyadaki bütün hava yolu firmalarının data tabanlarını tek tek kontrol ederler. İhtiyaç duyulan vaziyetlerde çeşitli aktarmalı uçuşlarında ücretlerine bakarak bir takım karşılaştırmalar yaparlar. Bu karşılaştırmalar nihayetinde ise size ir ücret listesi çıkartırlar. Ama dikkat edilmesi şart olan bir nokta mevcuttur. Her motor size aynı mesafe için aynı fiyatı çıkartmaz. Mesela A uçuş arama motoru bir uçuşu en ucuz 10 TL’ye buluyorken başka bir uçuş arama motoru aynı uçuşu 5 TL’ye bulabilir. Başka bir uçuşu ise A uçuş arama motoru daha ucuza bulabilir. Bu yüzden de farklı uçuş arama motorlarına bakmak en mantıklı hareket olacaktır.
Kampanyalardan Haberdar Olmak
  Uygun uçak bileti bulmak için yapılacak başka bir şey ise uçuş arama motorlarının ve hava yolu şirketlerinin bültenlerine e – mail aracılığı ile kayıt olmaktır. Buralara kayıt olduğunuzda gün içinde çıkan ve ya ileride çıkacak olan kampanyalardan hatıranda haberiniz olur ve çok ucuza uçma olanağı bulabilirsiniz.


PAYLAŞ

Yazar:

0 yorum: