22 Mayıs 2017 Pazartesi

Ucuz Uçak Bileti Nasıl Alınır?

Gelişen teknolojiyle beraber ülkemiz de dâhil olmak üzere sivil havacılık akıl almaz bir hızla ilerlemeye devam ediyor. Bu konuda gerek yurt içi gerekse ülke dışı uçuşlarda kaliteli hizmet, uygun fiyatlar binlerce değişik nokta ve dünyanın pek çok ülkesine tertip eden seferlerle ülkemiz hava yolu şirketleri dünyanın en iyi havacılık şirketleri arasında üst sıralarda yerini alıyor. Her ne kadar kullanımı her geçen gün yaygınlaşsa da gidilecek mesafeye göre bilet ücretleri farklılık göstererek her bütçeye uymayabiliyor. Bu konuda uygun ücrete uçak bileti satın almak için dikkat edilmesi şart olan birkaç nokta var.
Daha ucuza uçabilmek için dikkat edilmesi şart olan hususların başında erken alımlar geliyor. Uçak biletinizi ne kadar erken alırsanız o kadar ucuza alma bahtınız var. Piyasadaki rekabet ve alternatif hava yolu şirketleri bu konuda birbiri ile yarışırken bu vaziyet da tüketicinin karına oluyor. Bu sebeple ucuz uçak bileti almak için de uçuştan 6 hafta önce biletinizi almanız parasal manada size büyük kâr sağlayacaktır.
Ayrı olarak sıklıkla kullandığınız hava yolu şirketlerinin bültenlerini, bilgilendirme ileti ve maillerini takip faktörüz de sizin faydanıza olacaktır. Bu sayede erken alım fırsatlarını ve son dakika uçuş indirimlerini kaçırmazsınız. Uçuş yapılacak seferin kontenjanı dolmadığında şirketler son dakika indirimine giderler. Başka bir deyişle yalnızca erken almak değil geç uçak bileti almak da sizin için ekonomik olabilir. 
Doğru Kredi Kartı
Bankaların, hava yolu yolcularını sık kullananlar için yaptığı kredi kartları size uzun uçuşlarda büyük olanaklar sağlayabilir. Artık pek çok bankanın verdiği bir hizmet olan mil puanlarla siz de yolculuklarınızı indirimli ve uygun ücretlerle yapabilir ve ucuz bilet aramak zorunda kalmazsınız.
Biletinizi Salı Günü Alın
İstatistiksel olarak hava yolu şirketlerinin Salı günleri bilhassa öğleden sonra ücretleri düşürdüğü gözlemlenmiştir. Hafta sonu son dakika indirimlerini bültenlerinde Salı günleri bildiren hava yolu şirketleri öğleden sonra ücretleri düşürerek koltuklarını doldurmayı amaçlar. Bu da sizin daha ekonomik ve cebinizi yormayacak şekilde yolcu etmenize yardımcı olacak bir detaydır.
Her daim geçerli olmasa dahi gidiş dönü bilet almak bazen sizi zarar veren çıkarabilir. Bilhassa yoğun olan hatlarda yolculuk edecekseniz gidiş dönüş bilet almak size daha çok parasal sıkıntıya yol açabilir. Bu gibi vaziyetlerde değişik hava yolu şirketlerinden tek istikametli biletler almak daha mantıklı olacaktır.
Bir takım hava yolu şirketleri biletinizi 24 saat içerisinde para kesintisi yapmadan iade edebiliyor. Bu gibi durumlarda anlık ücret düşüşlerini izleyerek biletinizi paranız kesilmeden geri iade edip daha ucuza bilet alma gibi bir talihiniz da bulunmaktadır. Ancak bu kaide her hava yolu şirketi için geçerli değildir. Bu sebeple bilet satın almadan önce göz önünde bulundurulması gereken bir durumdur.

Bu ve bunun gibi küçük ayrıntılarla siz de daha uygun uçak bileti satın alabilir ve bütçenizi yormadan keyifli seyahatler yapabilirsiniz.

PAYLAŞ

Yazar:

0 yorum: