22 Mayıs 2017 Pazartesi

Ucuz Uçak Biletinin Püf Noktaları

Dünya’da yaşanan hemen her alandaki gelişmelerden ülkemiz de hissenini alıyor. Bilhassa turizm ve havacılık ile ilgili Türkiye pek çok gelişmiş ülkeyi gerisinde bırakmayı muvaffak oluyor. Son senelerde hava yolu şirketlerinin artması ile beraber alternatifler çoğaldı ve bu sayede de rekabet arttı. Bu da yolcu etmeyi seven veya yolcu etmek vaziyetinde olan milyonlarca kişiyi hem daha hızlı hem güvenli hem de uygun ücretlerle hava yolu kullanmaya teşvik ediyor.  Artan Pazar hissesiyle beraber de hava yolu şirketleri yolcuları hoşnut etmek için uçak biletiücretlerini aşağı çekiyor. Peki, daha uygun ücretlere uçak bileti bulabilmek için nelere dikkat etmeli ve ne yapmalıyız? Gelin bu meselenin yanıtını birkaç maddede beraber verelim.
Biletinizi Erkenden Alın
Uçak bileti ücretleri tıpkı otellerin erken rezervasyon indirimleri gibi işler. Uçak biletinizi bilhassa yurtiçi uçuşlarda 20-25 gün evvelce almanız indirimi yakalama ve ucuz biletalma ihtimalini yükseltir. Ayrı olarak bilet ücretlerinde hafta içi ve hafta sonu farklılıklar vardır. Yolcu için daha çok hafta sonları seçenek edildiği için hafta sonları bilet fiyatlar standart, hafta içi ise çoğunlukla indirimler mevzubahis olabilmektedir.
Biletinizi Geç Alın
Bilhassa yurt içi uçuşlarda vakit istikametinden baktığımızda ucuz uçak biletine erişebileceğimiz bir başka tarih ise uçuştan kısa bir müddet öncesidir. Her uçuşun belirli bir kontenjanı ve belirli bir hedef satışı vardır. Şayet ki istenilen miktarda bilet satışı olmazsa hava yolu şirketleri o uçuş için büyük olasılıkla indirim yapma kararı alacaktır. Bu da sizin için indirimi yakalamayı sağlayacak bir başka fırsat oluşturur.
İndirimli uçmanın değişik yollarından bir tanesi de alternatif hava yolu şirketlerini ve ya değişik hava yollarının indirimlerini izlemektir. Ülkemizde hemen her büyük şehirde alternatif hava yolu şirketi ve ya hava alanı bulunmaktadır. Bu da alternatiflerin artmasını ve dolayısıyla daha uygun uçuş olanaklarını görebilmenizi ve ucuz bilet almanızı sağlayabilir.
İndirimlerden Haberdar Olun
Sivil havacılıkta oldukça iyi bir yerde olan ülkemizde bu alanda rekabet yüksek olduğu için hava yolu şirketleri daha fazla insana erişmek için pazarlama ve satış departmanlarına büyük ehemmiyet veriyor. Bu sebeple de pek çok yolla mevcut ve potansiyel müşterileri ile iletişim halinde olmaya çalışıyorlar. Mail telefon SMS gibi pek çok değişik yolla kampanya ve tarifeleri ile ilgili bilgilendirme sağlıyorlar. Şayet ki hava yolu şirketlerinin bilgilendirme listelerinde sizin de mail adresiniz veya telefonunuz olursa bu sizin aktüel kampanya ve indirimlerden yararlanmanızı ve uygun uçak biletialmanızı sağlayacaktır.

Çoğu kez gidiş dönüş bilet almak uygun ücrete gelse de kimi rotalarda, özellikle sık kullanılan ve yoğun destinasyonlarda, farklı şirketlerden ayrı ayrı gidiş ve dönüş bileti almak daha ucuza gelebilir. Bu sebeple seferlerin yoğun olduğu ve sık kullanılan uçuşlarda bu ihtimali de göz önünde bulundurmayı unutmayın. 

PAYLAŞ

Yazar:

0 yorum: