22 Mayıs 2017 Pazartesi

Ucuz Uçak Biletleri konusunda Bilinen Yanlışlar

  Dünya üzerinde artık hemen hemen istediğimiz her yere gitmek gibi bir özgürlüğe sahibiz. Bu özgürlük “kuşlar gibi uçmak” değimini tam anlamı ile karşılamakta. Ama vaziyet her ne kadar böyle olsa da, uzak mesafeler arası yol kat etmek çeşitli vasıtalar ile oldukça zor. Sözgelişi tren ile ülke içinde yapılan bir yolcu dahi çok uzun olabiliyor. Veyahut 1000 kilometre’lik bir yolu otobüs ile 30 saate giderken, uçak ile yeniden aynı yolu 2,5 saate gidiyoruz. Bunun sebebi ise uçağın rastgele bir bekleme yapmadan dolaysız olarak gideceği yere durmadan hareket halinde olmasıdır. Uçaklar her ne kadar hızlı erişim araçları olsalar da, bilet ücretleri çoğu kez otobüsten çok daha pahalıdır. Evet uçak bileti ücretleri pahalı ancak ucuz uçak bileti bulmak da olanaksız değil. Bilhassa belirli tatillerin olmadığı haftalarda bilet almamak gibi akilane hareketler bilet ücretlerini ucuzlatır.
Her Anlatılan Doğru Değil
  Sıkça görmüşsünüzdür “ucuz uçak bileti bulmanın püf noktaları” gibi bir hayli yazı çeşitli sitelerde paylaşılmıştır. Bu yazıların elbette ki doğruluk hissesi vardır. Ama bir takım verilen bilgiler ise her vakit netlikle doğru değildir.
En İyi Fiyatlar Belirli Saatlerde Olur
  Bu bilgi her ne kadar genel olarak doğru olsa da bu vaziyeti bozan bir takım istisnalar vardır. Sözgelişi bir takım firmalar sattıkları bileti için 24 saatlik ücret garantisi verirler. Başka bir deyişle uçak bileti alınırken X liraya satılmış bir bilet müşteri uçuşunu iptal ettiği anda tekrardan X liradan satışa çıkartılır. Ücretin uçuş saatinin yaklaşmasından ve ya uçağın doluluğundan etkilenme vaziyeti yoktur.
Salı ve Çarşamba Günleri En Ucuz Biletler Olur
  Salı ve Çarşamba günleri satılan biletler haftanın diğer günlerine göre daha ucuzdur, bu doğrudur. Ama bu, bilet ücretlerinin en uygun bu iki günde olduğu mananına gelmez. Ucuz bilet için haftanın diğer günlerinde olan kampanyalar da izlenmelidir.
Son Dakika Alınan Biletler En Pahalısıdır
  Çoğu kez bu böyledir. Uçuş saati yaklaştıkça bilet ücreti yükseldiği için, son dakika da alınan bir biletin en yüksek fiyatla satılması normaldir. Ama bilhassa ülke dışı yolcularında uçaklarını tam olarak doldurmak isteyen bir takım firmaların yaptığı son dakika indirimleri ile oldukça uygun uçak bileti bulmak olası olabilir.
Hava Yolu Şirketleri Ücretleri Birbirlerine Göre Tertip ederler
  Bu tamamı ile gerçeği yansıtmayan bir bilgidir. Sözgelişi A – B arası bir rota için X firması 100 liraya bilet satarken, Y firması aynı rota için 200 liraya bilet satabiliyor. Başka bir deyişle firmalar birbirlerine bakarak bir ücret tertip etmesinde bulunmuyorlar.
En İyi Ücret İçin Gidiş Dönüş Alınmalı

  Her ne kadar çoğu kez gidiş dönüş olarak alınan biletler daha uygun ücretli olsa da, bazı firmaların tek istikametli bilet fiyatları, gidiş dönüş bilet fiyatlarından çok daha ucuza gelmektedir.

PAYLAŞ

Yazar:

0 yorum: