15 Haziran 2017 Perşembe

Bilet Alırken Nelere Dikkat Edilir

  Tren ile ülke içinde yapılan bir yolcu dahi çok uzun olabiliyor. Veyahut 2000 kilometre’lik bir yolu otobüs ile 60 saate giderken, uçak ile yeniden aynı yolu 5 saate gidiyoruz. Bunun sebebi ise uçağın rastgele bir bekleme yapmadan dolaysız olarak gideceği yere durmadan hareket halinde olmasıdır. Uçaklar her ne kadar hızlı erişim araçları olsalar da, bilet ücretleri çoğu kez otobüsten çok daha pahalıdır. Uçak bileti ücretleri her ne kadar son zamanlarda ucuzlamış olsa da, yeniden de çoğu kişi için çok pahalı bir düzeydedir.
Dikkatle İncelenmesi Gerekenler
  Uçuş arama motorlarını kullanarak ucuz uçak biletiaraması yaparız. Bu motorlar bize isteğimize göre en ucuz uçak biletlerini listelerler. Ama bu biletler alınmadan önce dikkatle incelenmesi şart olan birkaç nokta mevcuttur:
·  Kalkış saati
·  Aktarma
·  Vergiler
·  Promosyonlu biletler ve bagaj hakkı
Kalkış Saati
  Uçak bileti alırken,  ucuz bir bilet bulmak için kullandığımız arama motorları bize en uygun ücretli bileti listenin en üst esnasında sunarlar. Bu ucuz biletler genelde geçe çok geç ve ya sabah çok erken saatlerde olurlar. Başka bir deyişle bu listenin en başında sunulan uçuşlar genelde gece 1 ve sabah 5 arası olan uçuşlardır. Şayet gideceğiniz hava alanına toplu taşıma ile gidecekseniz bu sizin için negatif bir vaziyet olabilir. Bu yüzden de uçak kalkış saatine kesinlikle dikkat etmelisiniz.
Aktarma
  Arama motoru aracılığı ile uygun uçak biletibulmayı muvaffak oldunuz. Ancak uçak kalktıktan 2 saat sonra hedefinde olması gerekirken, 10 saat sonra hedefine erişiyor. Bunun sebebi ise uçağın aktarmalı olması. Başka bir deyişle önce başka bir şehre sizi indiriyor, burada birkaç saat bekliyorsunuz. Sonra bir fiyat ödemeden başka bir uçak ile gideceğiniz yere gidiyorsunuz.
Vergiler
  Bilhassa ülkemizde çok dikkat edilmesi şart olan bir nokta. Uçak koltuk ücretleri her ne kadar ucuz olsa da, bu ücretlerin üzerine vergiler ilave edince ücret çok fazla değişmektedir. Bu yüzden arama motorlarında arama yaparken ücretlerin vergiler dahil olup olmadığına çok dikkat edin.
Bagaj Hakkına Dikkat
  Bir takım indirimli ucuz biletlerde bagaj hakkı bulunmamaktadır. Başka bir deyişle elinizde ve ya bagajda taşıyacağınız bir bavul için ek fiyat ödemeniz gerekmektedir. Bilhassa dikkat edilmesi şart olan başka bir nokta, bu biletlerin alındıktan sonra iptal edilememesidir. Başka bir deyişle bileti aldıktan sonra bagaj olayını fark ederseniz, paranızı geri alamazsınız. Yalnızca ödemiş olduğunuz vergileri geri tahsil faktörüz olası olacaktır.


PAYLAŞ

Yazar:

0 yorum: