6 Haziran 2017 Salı

Duvar ve Çatı Tabela Yapımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

  Her türlü satış yapan ve hizmet sunan firma için ihtiyaç duyulan olan şeylerden birisi reklamdır. Bir reklamın, tanıtımın iyi bir düzeyde sunulması o hizmet veren müessesenin yapacağı satışları oldukça iyi bir şekilde etkileyecektir. Reklam yapmanın ansızın fazla yolu bulunmaktadır. Bu yollarında başında ise sanal reklamlar gelmektedir. Sanal reklamların dışında ise bir hayli değişik gerçek reklamlar bulunur. Bu reklamlar çeşitli broşürler, kitapçıklar ve irili ufaklı tabelalardır. Bilhassa büyük boyları ile dikkat çeken duvar ve çatı tabela, üzerine yapılacak olan LED tabela, neon tabela, dekupe tabela ve hem de vinil tabela gibi değişik tabela çeşitlerini üzerinde taşır. Diğer tabela çeşitlerinin çok daha büyük olan hali olarak değerlendirebiliriz.
Bilinmesi Gerekenler
  Ama duvar ve çatı tabela nedir? Çatı tabelalar reklam sektörü içinde bulunan tabelalar arasında en çok dikkat edilmesi şart olan üründür. Çatı tabelaların sağlamlığının iki koşulu vardır; reklamın sağlamlığı, çatının sağlamlığı. Reklamın sağlamlığı ne kadar ehemmiyetli ise, çatının sağlamlığı da o kadar ehemmiyetlidir. Çatı tabela yapılır ve ya yaptırılırken; çatı reklamının sağlamlığı için bir makine mühendisinden ve çatının sağlamlığı için ise bir inşaat mühendisinden yardım alınması mecburidir. Ters taktirde hem reklam yıkılarak can kaybına yol açacak, hem de sizin zarar etmenize yol açacaktır.
Boyutları ve Özellikleri

 Duvar ve çatı tabela ücretleri her yerde aynı değildir. Çatı ve duvar tabelaların ücretleri kullanılan malzemeye, tabelanın genel boyutuna, tabelanın yapılacağı yere ve diğer başka özelliklere göre farklılık göstermektedir. Çatı ve duvar tabelaları her çeşit olabilir. Üzerinde neon ve ya LED ışık olanlarından, germe branda olan tabelalara kadar birçok çeşidi bulunmaktadır. Bu tabelalar yapılırken işin dizayn bölümünden önce dikkati edilmesi gereken işin yapı bölümüdür. Reklam tabelasının yükseklik düzeyine göre şiddetlenen rüzgara karşı olması gereken asgari direncini hesaplayan makine mühendisi hangi tür malzemelerin kullanılması gerektiğini belirler. Bu belirlemeden sonra ise gerekli tasarımsal farklıklar ve tertip etmeler yapılır. Bu tertip etmelerden sonra ise tabelanın ağırlığı hesaplanır. Bu hesaplama inşaat mühendisi için gereklidir. Zira çatıda ihtiyaç duyulan ölçümleri yaptıktan sonra ağırlık ile beraber çatının bu tabelaya taşıyıp taşıyamayacağı hesaplanmalıdır. Şayet hesaplarda bir yanlışlık yapılır ise hem binada olanların hem de etraftan geçenlerin canı tehlikeye atılmış olur. Yanlış bir hesaplama neticesi ise tabelanın rüzgardan etkilenerek uçmasından başka, çatının ağırlığı taşıyamayarak çökmesi ihtimali de oldukça yüksektir. Bu yüzden iki mühendis te çatı tabelasının yapımında bulunmalıdır.

PAYLAŞ

Yazar:

0 yorum: