7 Ocak 2018 Pazar

Gür Saçlar İçin; Saç Simülasyonu

  Saçlar, her insan için ehemmiyetlidir. Dış görüntüyü süslemesi için kullanılan saçlar, değişik şekillerin verilmesi sayesinde kişi oldukça değişik görünüme kavuşabilmektedir. Bu sebeple de düzenli olarak saç bakımının yapılmasına karşın kimi kişilerde yüksek miktarda saç dökülmesi gözükmektedir. Her ne kadar yakın tarihlerden itibaren saçı dökülen kişiler için saç ekimi işleri yapılmış olsa da, son zamanlarda bu tür rehabilitasyonlar artık talep görmemeye başlamıştır. Saç problemi yaşayan kişilerin yeni gözdesi olan saç simülasyonu, günümüzde saçları gürleştirebilmek için tartışmasız en sık seçenek edilen bir yoldur.
 Saç Simülasyonu Nedir?
  Saç simülasyonu, saç ekim işleminden oldukça farklı özelliklere sahiptir. Operasyona girmek isteyen kişiler, özel amaçlar doğrultusunda tasarlanmış aletler ve uzman ekipler sayesinde profesyonel bir hizmet almakta ve beklentisini büyük ölçüde karşılamaktadır. Saç simülasyonu, daha çok bir gölgelendirme işlemi olarak bilinmektedir. Saçın az ve seyrek olduğu bölgelere, özel olarak tasarlanan alet yardımı ile bazı efektler çizilmektedir. Verilen şekiller doğrultusunda saçın seyrek olan bölümleri gür gibi gözükmekte ve bu sayede yaşanan saç problemleri büyük ölçüde ortadan kaldırılmaktadır. Her ne kadar saç meselesi yaşayan kişilere saç gölgeleme işlemi garip gelse de, bulunduğumuz dönemde en çok seçenek edilen işlem seçeneği bu olmuştur.
  Saç simülasyonunda saç ekimi işlemi gerçekleştirilmemektedir. Bunun haricinde simülasyon işleminde çok sayıda kolaylık mevcuttur. Bilinen saç ekim işlemlerinde işlem sonrasında takriben olarak 10 - 12 ay arasında beklemek gerekmektedir. Ama simülasyon işlemi sonrasında 1 saatlik bir dinlenme sürecinin hemen peşinden kişi yeni görünümüne sahip olmakta ve daha önceki yaşantısına tekrardan olduğu gibi geri dönmektedir. Bu da saç simülasyonu ile saç ekiminin yollarını büyük ölçüde ayırmaktadır.
   Saç dövmesi olarak da adlandırılan işlem sonrasında operasyona giren kişi kullanılan malzemeye bağlı olarak uzun müddetler süresince bu efekti kullanabilmektedir. Bitkisel ilaçların kullanıldığı işlemlerde kişi 5 yıl boyunca simülasyonu kullanabilmektedir. Bitkisellerden farklı olarak kimyevi ürünlerin kullanıldığı operasyonlarda ise kullanım müddeti 10 - 11 seneye çıkmaktadır. Bu sayede yapılan işlemlerin sonrasında kişilerin almış olduğu verim en üst düzeye çıkarılmakta ve işlemin kalıcı olması sağlanmaktadır.
 Saç Simulasyon Ücretleri
  Yakın tarihlerden itibaren saç simülasyon hizmeti veren firmalar oldukça az sayıdadır. Günümüzde yalnızca merkezi şehirlerde yapılmakta olan saç simülasyon hizmetleri, yakın gelecekte Türkiye’de oldukça dağılacak ve farklı kesimler tarafından sıklıkla tercih edilecektir.

  Saç simülasyon operasyonlarının ücreti, saç ekim işlemlerine kıyasla oldukça düşük vaziyettedir. Her ne kadar ücret düşük olsa da, kişinin saçlarındaki seyrekliğe bağlı olarak fiyat değişkenlik gösterebilmektedir. Bu sebeple saç dökülmesi ya da da saç seyrekliği yaşayan kişiler internet üzerinden değişik platformlar aracılığı ile hizmet vermekte olan ve saç simülasyonu işlerini yapan firmalar ile irtibata geçmelidirler. Başlangıç testinin yapılmasının hemen peşinden net bir ücret çıkartılmakta ve buna göre süreç başlatılmaktadır.

PAYLAŞ

Yazar:

0 yorum: