7 Ocak 2018 Pazar

Gebze İnşaat Taahüt İşleri

  İnşaat hizmetlerinde, özellikle 2005 yılından itibaren yeni ve etkili çözümlerle sektörde etkili bir büyüme gerçekleşmiştir. Kalitenin artmasının yanı sıra, banka kredileri nedeniyle fiyatlar da artmıştır. Gebze inşaat taahhüt işleri kategorisinde hizmet veren firmalar, bir arsa üzerinde bina yaptırmak isteyen işverenler için güncel ve etkili hizmetler vermektedir. Bu işlemler belli bir resmi prosedür üzerinden takip edilmektedir. İnşaatı yaptıracak kişi, Gebze inşaat taahhüt işleri kategorisinde inşaat işini vermek için öncelikle proje, fiyatlandırma, keşif bedeli, teklif alma işlemi ve ihale kategorisi gibi konuları çözüme kavuşturması gerekir. İşi verecek olan kişinin yapması gereken bütün işlemler, inşaat yapma işlemlerinin ilk adımıdır. Proje, imar izni ve benzeri konular, çözüme kavuşmadan, inşaat işlemleri gerçekleşmemektedir.
 Proje
  İnşaat taahhüt işlerinin ilk aşaması, ihaledir. Ancak ihale işlemlerinden önce inşaatı yaptırmak isteyen kişinin bazı işlemleri gerçekleştirmesi gerekir. Proje ister hazırlatır, ister bünyesinde çalışan mühendislere hazırlatabilir. Proje hazır olduktan sonra, kamulaştırma izni ve arsa ile ilgili belgelerle ihale gerçekleşebilir. İhaleye birçok firma katılır ve en uygun fiyatı veren firmaya ihale verilir. İnşaat yapma işlemi artık ihaleyi kazanan kişiye verilir.
 İnşaatın Yapılışı
  İnşaat taahhüt işlemleriyle gerçekleştirilen Gebze inşaat taahhüt işleri, temel atma işlemleriyle gerçekleştirilmektedir. Bazı işverenler temel atma töreni isteyebilir. Projenizde belirtilen demir miktarı, inşaat sektörünün en önemli konusudur. Diyebiliriz ki, demir inşaat sektörünün en önemli konusudur. Özellikle demirin fiyat kategorisinde sürekli yükselişte olması, fiyatlandırma projelerinin yenilenmesine neden olmaktadır. Projeye göre inşaat mühendisleri, usta ve işçilere kalıp çakma işlemini gerçekleştirmektedir. Proje belediye tarafından onaylandığı için, proje harici hareket edilemez. Belirtilen kalınlıkta ve ağırlıkta demirler, temel çalışmalarında kullanılır. Beton atma işlemleri de belli bir prosedüre bağlanmıştır. Belediyeden resmi görevliler gelmeden beton atılmamaktadır. Buradaki maksat, bina kalitesinin düşürülmemesidir. Gebze inşaat taahhüt işleri kategorisinde, çatıya kadar bütün beton ve demir işlemleri, resmi kontrolden geçmektedir. Kaba inşaat bittikten sonra, pencere, kapı, dolaplar, fayanslar, elektrik ve su tesisatı, duvar kağıtları ve benzeri bir çok işlem, Enerji kimlik belgesi kategorisinde değerlendirilmektedir. Doğal gaz, elektrik, su, havalandırma, zehirli gaz salımı ve yalıtım gibi konuları ele alan bu belge, 01.01.2011 tarihinden sonra yapılan bütün inşaatlarda zorunlu hale getirilmiştir. Bu tarihten sonra yapılan inşaatların A, B ve C EKB belgesi alması zorunludur. Aksi halde ruhsat işlemleri gerçekleşmemektedir. Ruhsat alındıktan sonra, kat irtifakı işlemleri için başvuru gerçekleşecektir. Bu işlemden sonra, tapu başvurusu gerçekleşmektedir. Gebze inşaat taahhüt işleri ile meşgul olan şirketler, belli bir bedel karşılığında anahtar teslim inşaat işlemlerini gerçekleştirmektedir. İnşaat taahhüt işlemleri, inşaatın başından sonuna kadar, gerek işçilik olsun ve gerekse malzeme olsun, bütün sorumluluğu üstlenerek, belli bir fiyat karşılığında inşaat yapma işlemidir. Bütün bu işlemler, arsa sahibi ile yapılan özel protokol çerçevesinde gerçekleştirilmektedir.


PAYLAŞ

Yazar:

0 yorum: