12 Mart 2018 Pazartesi

Davye Takımları Nasıl Alınır?

  Diş hekimliğinde kullanılan çok sayıda malzemeden biri olan davye değişik boy ve ebatlarda olabilmektedir. Bu yüzden diş hekimliği malzemeleri arasında yer alan bu malzeme çoğunlukla takım olarak satışa sunulmaktadır. Davye takımı çeşitli ebat ve büyüklüklerde olmakla beraber bu arada üretildikleri malzemelerle de ayrılmaktadır. Davyeler alt ve üst dişlerin çekiminde değişik tutuş yeteneği ile çekim sağlanmakta olup bu doğrultuda da üretilmektedirler. İmalat malzemelerinin de değişik olduğu davyeler bir takım firmalar tarafından üretilerek piyasaya sunulmaktadır. Ancak bunun dışında yan endüstri olarak üretilen davyeler bulunmakta olup bunların diğerlerinden ayrılması için alıcıların bir takım hususlara dikkat etmesi gerekmektedir.
 Davye Takımlarında Hangi Davyeler Bulunur?
  Davye talkımları ekseriyetle on davyeden oluşan paketler halinde satılmakta olup alt ve üst dişlerin yanında azı dişler içinde ayrı davyelerin olduğu bir set olarak satılmaktadır. Set içerisinde alt dişler için üretilen davyelerin alt dişlerin kavranabilmesini sağlayan ve doktorun tutuş performansını iyileştiren imalat modelinde üretildiği görülür. Bu davyelerin dişin özelliğine göre üretilmesi diş hekimin dişi kolay ve doğru şekilde çekmesini sağlamaktadır. Bu arada davyeler alt çene ve üst çene yapısına göre kıvrımlara sahip olarak üretilmekte olup bunun için imalat mekanları değişik olarak tasarlanmaktadır.
  Piyasada bulunan her davye bu teknikler ile üretilmemekte olup diş hekimi kullanımında sıkıntılara ve sıhhatsiz sonuçlar ortaya çıkmasına kapı aralayabilmektedir. Bu yüzden diş hekimlerinin çoğu bu konuda uzman imalat firmalarının malzemelerini seçenek etmektedirler. Ayrı olarak davye türleri arasında çocukların ağız yapısına göre üretilmiş özel imalat davyeler bulunmakta olup bu davyeler yetişkinlerde kullanılanlardan biraz farklıdır. Çocukların ağız yapısının daha küçük olması hasebiyle daha küçük kıvrımlar olarak üretilen bu davyeler aynı vakitte doktorların çocukların korkmaması için gizleyebilecekleri tutuş ergonomisi ile üretilmektedir. Profesyonel olarak çocuk diş hekimliği yapan çok sayıda uzman hekim çocuklar için üretilen davyelerin üretim şartlarını bilerek ve araştırarak tercih yapmaktadır.
 Davye Seçimi Nasıl Yapılır?
  Diş hekimleri ve özel diş hekimi muayenehanesi sahiplerinin davye veyahut davye takımı alımlarında dikkat ettikleri bazı hususlar bulunmaktadır. Bunlardan en ehemmiyetlisi set halinde satılan davye takımlarının üretim şartlarının sıhhatli olup olmadığının bilinmesidir. Diş hekimleri bu konuda isim yapmış ve üretim garantisi sunan ve üretim şartlarının sıhhatli olduğunu belgelendiren firmalar arasında seçim yapmaktadırlar. Ayrı olarak özel üretilen çocuk davyelerinin diş hekimin kullanım kolaylığını sağlayacak tarzda yapılmış olması ehemmiyetlidir. Öyle ki diş hekiminin hastası şayet bir çocuk ise daha dikkatli hareket etmesi gerekmektedir. Zira çocuklar diş hekimlerinden korktukları için zati büyük gayretlerle diş hekimi sandalyesine oturmaktadır ve dişinin çekileceğini biliyor olması da ayrı bir korkuya kapılmasına kapı aralamaktadır. Bu yüzden hekim çocuktan gizleyeceği boyutta ve tutuş yeteneğinin iyi olduğu bir davye tercih ederek diş çekimini gerçekleştirmek isteyecektir.



PAYLAŞ

Yazar:

0 yorum: