12 Mart 2018 Pazartesi

Saç Simülasyonu Ne Kadar Kullanılabilir?

  Dış görünüşte oldukça büyük ehemmiyet arz eden saçlar için dünya çapında daimi olarak geliştirmeler yapılmaktadır. Yapılan gelişmeler doğrultusunda bir takım dönemlerde yalnızca ilaçların kullanılması yaygınlaşsa da, bir takım dönemlerde de alternatif rehabilitasyonların kullanılması yaygınlaşmaktadır. Dünya çapında çok uzun tarihlerden beri kullanılmakta olan saç ekim metotları, ilk vakitlerde çok fazla seçenek edilmiş olsa dahi alınan verim gittikçe azaldığı için bu tür metotlar artık seçenek edilmektedir. Daha fazla kişiye hitap edebilmek ve daha geniş kitlelerin bu metotlardan yararlanması için saç simülasyonu denilen metot ortaya çıkartılmıştır.
  Saç simülasyonu konusunda internette bir hayli eksik bilgi bulunmaktadır. Bu da natürel olarak saç problemi yaşayan kişilerin aklına ‘Saç simülasyonu nedir?’ sualini getirmektedir. Bu suallerin yanıtı da değişik platformlardan alınabilmektedir.
   Saç gölgeleme olarak da bilinen metot, gölgelendirme tekniği ile saçların gürleşmesini sağlamaktadır. Daha gür saçlara kavuşmak isteyen kişiler, simülasyon operasyonları sayesinde kolaylıkla daha sık saçlara kavuşabilmektedir. Saçların seyrek olan bölümlerinin boyanması sayesinde ve bu alanlara verilen efektif görüntüler sayesinde kişinin kafa cildinde bulunan seyrek alanlar hızlı bir şekilde doldurulmaktadır.
   Saç dövmesi işleminin, sıhhate en ufak bir şekilde zararı bulunmamaktadır. Bu metodun zararının hiç olmaması ile beraber aksine ansızın fazla faydası bulunmaktadır. Bu faydalar, yeni saçların ilave etmesine ek olarak, mevcut saç köklerinin geliştirilmesi olarak da bilinmektedir. İşlem süreci süresince saç diplerinin uyarılması sayesinde mevcut saçlar daha gürleşir ve daha dinç bir şekilde uzamaya başlar. Bu sayede çok daha rahat bir şekilde operasyon süreci bitirir ve pozitif netice alınır.
 Saç Simülasyonu Ne Kadar Kullanılabilir?
   Saç simülasyonu, diğer rehabilitasyon metotlarına göre oldukça fazla müddet süresince kullanılabilmektedir. Kullanılan materyallere bağlı olarak, 5 ile 10 yıl arasında kullanım ömrü mevcuttur. Bitkisel ürünlerin kullanılması sayesinde toplamda 5 sene kullanılabilen efektif saç kökleri, kimyevi ürünlerin kullanılabilmesi ile de toplamda 10 yıla yakın süre boyunca kullanılabilmektedir. Kullanım ömrünün sonuna gelindikten sonra da boya ağır ağır akmakta ve sonrasında da kaybolmaktadır. Bu mertebeden sonra da tekrardan talepte bulunularak tüm seyrek alanlar tekrardan doldurulabilmektedir.
 Simülasyon Yönteminin Ücretleri
   Saç simulasyon ücretleri, farklı hususlara göre farklık gösterebilmektedir. Bu farklıkların en büyük sebebi, seyreklik oranıdır. Normal bir saç seyrekliğinde normal bir fiyat alınır iken, seyreklik oranı arttıkça, işlemin ücreti de artış göstermektedir. Her ne kadar ücret artışı yaşansa da bu artışa karşın, operasyonun ücreti diğer birçok saç işleminden daha ucuz vaziyettedir. Bu sayede saç simülasyonu işlemlerine çok sayıda kişi kolaylıkla erişebilmektedir.
  Saç simülasyon operasyonunun ücretlerinin değişmesi, benzer şekilde kullanılan farklı materyallere bağlı olarak da farklık gösterebilmektedir. Daha uzun süreli kullanabilmek emeli ile kullanılan malzemeler, ücreti bir nebze daha arttırmaktadır. Tamamiyle işlem görecek kişilerin isteğine bağlı olarak uygulanan bu yöntemler sayesinde operasyonun ücreti net bir şekilde belirlenmektedir.



PAYLAŞ

Yazar:

0 yorum: