26 Ekim 2020 Pazartesi

Tarot Falı Ve Duru Görü Falı Nedir?

  

Tarot Falı Ve Duru Görü Falı Nedir?

15. Yüzyılın ortalarından itibaren Avrupa’nın çeşitli yerlerinde İtalyan tarocchini, Fransız tarotu ve Avusturyalı Königrufen gibi oyunlar oynamak için kullanılan oyun kâğıdı paketine tarot denilirdi.

  Tarot Falı Nedir?

  Bu oyunların çoğu hala oynanmaktadır. Tarot falı nedir, 18.Yüzyılın sonlarında bazı tarot desteleri, gizli amaçlar için geliştirilen özel desteler ile okuma yoluyla kehanet için kullanılmaya başlandı.

  Sıradan oyun kartları gibi tarot kartları da bölgeden bölgeye değişiklik göstermekte. Kuzey Avrupa’da Fransız tarot destesi, Güney Avrupa’da Latin tarot destesi ve Orta Avrupa’da Alman tarot destesi kullanılır. Fal için kullanılan bir tarot destesinin en eski kanıtı, Tarocco Bolognese’nin kartları için temel kehanet anlamlarını belgeleyen ve 1750’li yıllardan kalma isimsiz bir el yazmasından gelir.

  Tarot’un Anlamı

  Daha büyük sırları açığa çıkaran Major Arcana’nın 22 kartı ve daha küçük sırları açığa çıkaran ve ayrıca dört gruba ayrılan Minör Arcana’nın 56 kartı bulunur. Minör Arcana’nın grupları arasında Asalar, Kılıçlar, Kupalar ve Tılsımlar vardır. Her bir gruptaki on dört kart As ile on arasında numaralandırılır. Mahkeme kartları olarak şövalye, kraliçe ve kral bulunmaktadır. Desteler isimlendirme yaparken isimlendirmeyi değiştirebilir. Gruplar ve bireysel kartlar her zaman aynı olarak adlandırılmaz.

  Çoğu deste özelliklerini içeren bir kitapçıkla birlikte satılır. Tarot’un Küçük Arkana’sı, yaşamın günlük yönlerini sembolize ederek zorlukları, yetenekleri, fırsatları ve deneyimleri önceden tahmin etmeye odaklanır. Her grup bir elementi temsil eder. Asalar ateşi, kılıçlar havayı, kupalar suyu ve paralar toprağı ifade eder. Bir kartın öneminin belirlenmesi soruya, okuyucuya, okumayı alan kişiye ve diğer kartların yerleştirilmesine bağlıdır.

  Büyük Arkana kartları hayat hikayesinin ve kişinin yolculuğunun kilometre taşları ile uyumludur. Bu kartlar her yolculuğun kaçınılmaz 22 aşamasını temsil etmektedir.

  Duru Görü Nedir?

  Duru görü, kısmen altıncı his ile bağdaştırılır. Kişinin çevresinde olanları görmesine yardımcı olur. Bunlar fırsatlar, olasılıklar ya da yaşananlar olabilir. Duru görü iki kaşın arasında bulunan ve üçüncü göz olarak adlandırılan çakra ile ilişkilendirilir.

  Duru Görü Falı Nedir?

  Duru görü falı, bir nesne, bir kişi, konum ya da fiziksel olay hakkında duyusal olmayan algılama yoluyla bilgi edinmedir. Duru görü gibi paranormal ve psişik yeteneklerin varlığına ilişkin bilimsel kanıtlar ile desteklenmemiştir. Parapsikoloji bu olasılığı araştırır, duru gölü falı nedir, duru kabaca üç farklı sınıfa ayrılabilir. Bunlar ön tanıma, gelecekteki olayları algılama ya da tahmin etme ve geçmişteki olayları görme yeteneğidir.

  Kehanet, özellikle gelecekteki olaylar tahmin edildiğinde, genellikle bir dereceye kadar yapılabilir. Ancak duru görü fallarında görme yeteneği daha yüksek bir güce atfedilmiştir. Duru görünün en eski kaydı 1784 yılında Victor Race isimli bir köylüye aittir. Duru görü ile transa girdiği, kişilik değişikliğine uğradığı, akıcı ve anlaşılır olduğu ve hem kendi hem de başkalarının hastalıkları için teşhis ve reçete verdiği kaydedilmiştir.

 



PAYLAŞ

Yazar:

0 yorum: