14 Ekim 2020 Çarşamba

Tus İdeal Çalışma Planı Nasıl Olmalıdır?

  

Tus İdeal Çalışma Planı Nasıl Olmalıdır?

Kişiden kişiye ve temel bilgi birikimlerine göre TUS sınavına çalışma özellik ve süreleri farklılık göstermektedir. Bu bilgiden yola çıkarak kişilerin kendi bilgi birikim ve çalışma sistemine göre bir program uygulaması önemlidir. Ancak belirli kalıp soru çeşitleri ve konulara göre ayırımlar yapmak suretiyle bir çalışma planı çıkarmak genel bir çalışma sistemidir. Bir yıl içerisine yayılacak ve optimum fayda sağlanacak bir plan çıkarmak gerekir.

  Tus Çalışma Disiplini

  Öncelikle önünüzde bir yıllık uzun bir süre olduğunun farkına varmalısınız. Bu uzun yolculuk sırasında sıkılmadan ve etkin bir çalışma sağlamak suretiyle tuskamp ile başarı kazanabilirsiniz. Disiplinli hareket etmek gerektiğini unutmamalısınız. Sitemiz üzerinde verilen motivasyon eğitimleri ile de çalışma esnasında motivasyonu canlı tutabilirsiniz. Uzmanlık almak istediğiniz branş ile buluşabilmenin en kolay yolu etkili çalışma sürecinden geçer

  Tus Soru Çeşitleri İncelemesi Nasıl Yapılır?

  Sitemiz üzerinden tus soruları incelemeleri ile alakalı detaylı bilgi bulabilirsiniz. Çalıştığınız branşa ait çıkmış sorulara hızlıca bakmak suretiyle bir fikir edinmenizde yarar vardır. Bu sayede beyninizi o branşa ait moda adapte etmiş olursunuz. Bu inceleme sırasında kendinizi denemekten sakının çünkü motivasyon kırıcı bir etki olarak sizi sekteye uğratır. Soru çeşitlerinin incelemek için en fazla iki gününüzü ayırmanız yeterli olacaktır

  Tus Sınavı İçin Kitap ve Dershane Seçimi Nasıl Olur?

  Çalıştığınız branşa ait bir kitabın ve dershanelere ait notların sınav sistemine uygun olup olmadığına dikkat etmeniz gerekir. Bilgi birikiminden çok sınav sorularına yönelik çalışma olduğunu unutmamalısınız. Dershane gibi bir yere gidip gelme vaktiniz yoksa internet üzerinden de eğitim almak suretiyle etkin çalışma sağlayabilirsiniz. Teknolojinin getirdiği en güzel gelişmelerden biri olan uzaktan eğitim ile zamandan tasarruf sağlayabilirsiniz. Bunun için sitemiz bünyesinde bulunan eğitimlerden de fayda sağlayabilirsiniz.

  Tus Soru Çözümleri Nasıl Olmalıdır?

  Tus soru çözümlü bir kaynaktan yararlanıyorsanız muhakkak ki açıklamalı soruların olduğu bir tercih yapınız. Çünkü test ve öğrenmeyi aynı anda tetikleyen bir kaynak içeriği olarak görülmektedir. Kendinizi denemekten ziyade bilgi birikimini sts ile artırmak ve benzer soru kalıplarında başka bir soruya destek olacak bir soru açıklaması ilerleyen süreçte etkili olacaktır. Aşamanın hızlı ilerlemesinden ziyade etkili ilerlemesi önem arz eder.

  İpucu kısımları bulunan soru kitapçıkları da önemlidir. ipucu kutucukları ve karşılaştırmalı tablo analizleri gelişmede önemli katkılar sağlayacak etkenler arasındadır. Tüm soruları çözme gayreti göstermeyiniz. Efektif olarak hazırlanan soru kitaplarında tüm soruları çözmeye çalışmak vakit kaybından başka bir şey olmayacaktır.

  Tus Çalışmalarında Hızlı Tekrarların Önemi

  İlerleyen aşamalarda konuların yerli yerine oturmasını sağlamak için hızlı tekrar yapmak önemlidir. konuyu çalışma esnasında dikkat etmediğiniz ve dağıldığınız kısımların tekrar gözden geçirilmesi sınava hazırlıkta yarar sağlayacaktır. Son kırk beş gün sınav da en önemli süreçler arasındadır. Genel bir tekrarın ardından bolca soru çözümü ile ilgili branştan ziyade tüm branşların gözden geçirilmesi etkili olacaktır.

 


 


PAYLAŞ

Yazar:

0 yorum: