9 Temmuz 2020 Perşembe

Dış Cephe Yalıtım Nedir? Avantajları Nelerdir?


Dış Cephe Yalıtım Nedir? Avantajları Nelerdir?
Diğer bir ismi ile mantolama olarak bilinen dış cephe yalıtım günümüzde büyük bir öneme sahiptir. Özellikle yasal kanun çerçevesinde de yaşam alanları için mecburiyet haline gelen bu yapı, her açıdan önemli avantajlar sunmaktadır. Temelinde ise sıcak ve soğuk dengesini yakalamak suretiyle alanın ısısını korumaktır. Böylece yüksek oranda enerji harcama kaybının önüne geçme imkânı elde edilir. Farklı derecelendirme ve sınıflandırma üzerinden ele alınan dış cephe yalıtımları, özel plan ve projelendirme eşliğinde gerçekleşmektedir.
  İstanbul Mantolama Firmaları
  Yalıtım konusunda destek alabilmek için önemli olan kurumsal hizmet sağlayan kaliteli istanbul mantolama firmaları arasından tercih gerçekleştirmektir. Bakanlık bünyesinde onay almış firmalar eşliğinde çalışmaların yapılması gerektiği unutulmamalıdır. Böylece yasal çerçeve altında mantolama işlemi uygulandıktan sonra, elde edilecek belge üzerinden güvenli yaşam alanlarını kullanmak mümkün. Yani ister bu alan içerisinde oturulabilir istenirse de satılabilir veya kiralama işlemi gerçekleştirilebilir. Ancak konusunda tecrübe sahibi mimarlar, mühendisler ve uzman teknikerler ışığı altında bu süreci yönetecek profesyonel firmalar bünyesinde destek almak en önemli unsurdur.
 Mantolama İstanbul
  Türkiye'de en çok bu konuda yani uygulama açısından mantolama istanbul ve çevresinde gerçekleşmektedir. Belli başlı bazı koşullar ele alınmak suretiyle, kurumsal hizmet anlayışı ile profesyonel bir çalışma yürütülür. Bu çalışma doğrultusunda binanın bulunduğu çevre koşulları üzerinde derecelendirme yapılır. Aynı zamanda tüm alt tesisat yapısı incelenir ve bu doğrultuda mantolama sistemi için gerekli unsurlar ele alınır. Isı dengesini koruyabilmek için gerekli koşullara bağlı olarak, mantolama sisteminin tüm ilgili unsurları taşıdığına dair onay verilir.
  Dış Cephe Yalıtım Avantajları
  Isı yalıtım uygulamaları özellikle yaşam alanları için bir yasal mecburiyet haline geldi. Bu durumun pek çok farklı avantajı bulunmaktadır.
  - Isı yalıtımı konusunda ısı dengesini korumak için dört mevsim özel bir olanak tanır.
 - Aylık ısınma yakıtı olarak ortaya çıkacak maliyeti minimum seviyeye düşürür.
 - Ülke ekonomisi açısından da ithalatın önüne geçilir.
 - Daha çevreye dost bir yapı ile beraber ısı tüketimi azaltılır.
 - Yaşam alanları rutubetten uzak tutulur.
 - Küf ve nemden uzak durarak sağlıklı bir yaşam alanı elde edilir.
 - Olumsuz dış etkenlere karşı bakım ve onarım gibi unsurlar minimum seviyeye çekilir.

 Yaşam Alanları İçin Enerji Kimlik Belgesi
  Binanın dışında yer alan ya da iç kısmı ile beraber her bölüm soğuk veya sıcaktan korunmalıdır. Eğer binalarda ısı kaybını önlemek için dış yüzeyler doğru şekilde yalıtılmaz ise önemli oranda enerji kaybı oluşur. Bu da ciddi oranda yüksek maliyetler çıkarır. Bu konudaki bütün olumsuzlukları giderebilmek için ise 2020 yılına kadar enerji kimlik belgesinin alınması gerekmektedir. Bu belgenin elde edilebilmesi adına ise konut izolasyonu eksiksiz şekilde uygulanmalıdır. Isı yalıtım kalınlığının optimum biçimde seçilmesi, bina enerji sınıfının belirlenmesi ve ısı konforu sağlanması gibi kriterler, alınacak enerji kimlik belgesi noktasında önemlidir.



PAYLAŞ

Yazar:

0 yorum: