9 Temmuz 2020 Perşembe

Çatı Güneş Paneli Hangi Çatılara Kurulur?


Çatı Güneş Paneli Hangi Çatılara Kurulur?
Dünyanın hayat kaynağı çatı güneş enerji santrali, insanoğluna verilmiş en büyük nimettir. Güneşin insan için faydasını saymaya kalksak bitiremeyiz. Son olarak güneşin elektrik üretim özelliğinin keşfedilmesi, insanoğlu için ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ispatlamıştır. Dünya genelinde enerji problemi bu gün solar enerji ile ortadan kalkmıştır. Ülkemizde de 2013 Ocak ayı itibariyle kendi enerjini üretme imkanı sunan kanun tasarısının kabul edilmesiyle birlikte enerji problemi büyük ölçüde ortadan kalkmıştır.
  Çatı Sistemi İçin İzin Alınmalıdır?
  Bu sistemi çatınıza kurmak istediğinizde öncelikle elektrik şirketinden izin almanız gereklidir. Çatı yapısı bu işlem için uygun olmalıdır. Yeterli özelliğe sahip olmayan ve sağlam olmayan çatılara bu sistem kurulamaz. Çatı tadilatı gereken binalarda öncelikle tadilat yapılması gerekir. Tadilat isteyen çatılarda çatı güneş enerji santrali sistem kurulumu risklidir. Bu nedenle tadilat yapılmadan her hangi bir işlem yapılamaz.
  Güney cepheye bakmayan çatılar, düz olan çatılar ve montaj işlemi için yeterli özelliğe sahip olmayan çatılar kurulum için elverişli değildir. Profesyonel çatı güneş enerji santrali kurulumunda ekspertiz işleminde çatının en çok güneş gören kısmı tercih edilmektedir. Bu sistemin başarılı bir şekilde kurulabilmesi için çatınızın güneşlenme süresi önemli bir konudur. Güneşlenme açısında en iyi noktanın tespiti, enerji veriminin artmasında önemli rol oynamaktadır.
  Çatılarda kurulan güneş enerji sistemlerinde söz sahibi şirketler izin vermedikçe kurulum yapılamaz. Ayrıca başvuru yapan kişinin resmi prosedüre göre her hangi bir engelinin olmaması gerekir. Aksi takdirde izin alınamaz. İzin alındıktan sonra plan, proje ve uygulama işlemi gerçekleşmektedir.
  İzin İşlemi Öncesinde Çatı İncelenmektedir
  Evinizin veya binanızın çatısına solar sistem kurulmadan önce mühendisler yerinde inceleme yapmaktadır. Yapılan inceleme sonunda çatınızın bu iş için uygun olup olmadığı mühendisler tarafından rapor edilecektir. Tadilat gerekiyorsa bu durum raporda yer almaktadır. Tadilat için gerekli işlemler belirlendikten sonra tadilat işlemine geçilmektedir. Tadilat yapıldıktan sonra güneş enerji sistemi kurulmaktadır.
  Hangi Çatılarda Sistem Kurulabilir
  Yapılan inceleme sonunda çatı yapısı incelenir. Şehir, köy veya mezralarda bu sistem sorunsuz bir şekilde kullanılmaktadır. Trafonun olduğu bütün her yerde bu sistem kullanılabilir. İnceleme sonunda sistemin kurulum planı belirlenir. Çatı güneş enerji santrali paneli şu binaların çatılarında kurulur:
  1- Müstakil ev çatıları,
 2- Apartman çatıları,
 3- Villa çatıları,
 4- Ahır çatıları,
 5- Fabrika çatıları,
 6- İmalathane çatıları,
 7- Resmi daire çatıları,
 8- Köy evi çatıları,
 9- Hobi bahçelerinde bulunan küçük ev çatıları,
 10- Spor tesisi çatıları.
  Kısacası çatısı olan bütün mekanlarda çatı güneş enerji sistemini kullanmak mümkündür. Profesyonel çatı güneş enerji santrali yöntemlerle gerçekleştirilen solar sistem, pratik kullanım imkanı sunmaktadır. Malzeme satışı, servis, danışmanlık, proje, nakliye ve anahtar teslimi kategorilerinde hizmet veren firmalar, güneş enerji sistemleri konusunda güncel çözümler sunmaktadır.




PAYLAŞ

Yazar:

0 yorum: