13 Temmuz 2020 Pazartesi

Kafe Tasarımlarında Kullanılabilecek En Popüler Aksesuarlar Hangileri?



Hem çok daha fazla müşteriye seslenmek hem de çok daha dekoratif dinlenme alanları oluşturmak için kafe tasarım modelleri dükkan sahipleri tarafından incelenmektedir. Yerli ve ithal aksesuarların yanı sıra konforu ve kaliteyi bir arada sunan mobilya seçenekleri de mevcuttur. İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerin kahve kafe ve benzeri alanlarında dekorasyona verilen ağırlık, getirisi oldukça yüksek olan sonuçlara da vesile olmaktadır.
  Retro Duvar Süslemeleri
  Nostaljik moda akımlarının modern bir stil ile yeniden yorumlanmasına dayalı retro aksesuarlar kafe tasarım seçeneklerinde tercih ediliyor. Bu ürünlerin başında ise retro duvar süslemeleri gelmektedir. Mekanlarda müşterilere sunulan çay - kahve ve diğer içecek seçenekleri hem İngilizce yazılı kutularla hem de çeşitli desenlerle temsil edilmektedir. 70'li yılların havasını yansıtmakta son derece başarılı olan bu aksesuarlar internetten sipariş edilebilir. Duvarlara kancalar ve vidalar ile rahatlıkla monte edilebilir. Son çıkan modellerinin arka kısmında ise özel yapıştırıcılar bulunmaktadır. Dikdörtgen ve oval olan versiyonları mevcuttur. Çekmece şeklinde olan modelleri de kafelerde farklı bir hava yaratmak isteyenlerin tercih edebileceği bir diğer aksesuardır.
  Kafelere Özel Duvar Kağıtları
  Ev ve ofislerden sonra kafelere özel duvar kağıtları da dekorasyon seçeneklerinden bir diğerini oluşturuyor. En popüler versiyonlarında kahve içen kadın figürü, çeşitli manzaralar ve satışta olan içeceklerin renkli çizimleri yer alıyor. Ambalaj içeriğinde yer alan tutkal ile birlikte istenilen her duvara rahatlıkla yapıştırılabilir. Küçük ve orta hacimli mekanlar için özel ölçülerde sipariş vermek de mümkündür. Kafe sokağı, yarış arabaları ve menüler gibi farklı çizimlere ev sahipliği yapan modelleri de sıklıkla uygulanıyor. Görüntü kalitesi açısından bekleneni fazlasıyla veren üç boyutlu duvar kağıtları da kafe tasarım kataloglarına bakılarak seçilebilir.
  Kafe Tabelaları ve Lambaları
  Hem rustik hem de avangard modellerden bir diğeri ise kafe tabelaları ve lambaları aksesuarlarında kendini gösteriyor. Aydınlatmayı yukarıdan aşağıya değil yatay bir şekilde sağlayan bu aksesuarlar çok daha hesaplı dekorasyon fikirlerinin de temelini oluşturuyor. 50'li yıllarda oldukça popüler olan duvar askılı tabelalar da kafelerin hem giriş kısmında hem de katlarında kullanılabilir. Söz konusu tabelaların üstünde günün menüsü tebeşir ile yazılabilir. Doğal ve nostaljik etkilere sahip olduğu için dikkat çekici bir dekorasyon bütünlüğüne sahiptir. Hem pille hem de elektrikle çalışan versiyonları mevcuttur. Pille çalışan modelleri her yerde rahatlıkla kullanılabildiği için daha çok tercih ediliyor.
  Kafe Tasarımlarında Kullanılabilecek Diğer Aksesuarlar
  Duvar rafları özellikle terası ve bahçesi bulunan kafeler için son derece uygundur. Bu rafların üzerinde plaklar ve kitaplar minimal bir dekorasyon tarzı olarak kullanılabilir. Aynı zamanda çiçeklerin konulması için uygun ağırlığa da sahipler. Tamamen ahşap malzemelerinden imal edilen ve yine rustik bir stile sahip olan menaj takımları da kafe mutfaklarında kullanıma açıktır.


PAYLAŞ

Yazar:

0 yorum: