20 Eylül 2017 Çarşamba

Bitkisel Rehabilitasyon Ne İçin Kullanılabilir?

  Her geçen sene, bitkisel ürünlere verilen ehemmiyet artış gösterirken, yeniden son zamanlarda bu kapsamda pek çok değişik üretici, bitkisel yönteme sahip ürünlerini tüketicilerine sunmaktadır. Kozmetik sektöründe yaşanılan gelişimler dahilinde, şuurlu kullanıcılar da seçimlerini bitkisel muhtevalardan yapıyor. Böylelikle hem saç bakım hem de cilt bakım ürünleri, daha sıhhatli kullanımlara hane sahipliği yapıyor. Her ne kadar saç ve cilt bakımı ile ilgili bilgiler verecek olsak da bunun yanı sıra bitkisel rehabilitasyon hakkında da birkaç bilgi verelim.  Peki, bitkisel tedavi olası mü?
Bitkisel tedavi nedir?
  Çok daha önceki yıllardan günümüze kadar ismini taşımış bir tedavi yolu olarak karşımıza çıkıyor. Elbette ki eski yıllarda, tıbbi yollar ile tedavi yolları mümkün olmuyordu. Böylelikle nebatlardan merhem ve ilaç gibi ürünler yapılarak, yaralar sarılıyor, hastalıklar gideriliyor ve uyuşturucu tesirlerinden yararlanılıyordu. Böylelikle nebatlar ile ele geçirilen macunlar ile hastalıkların tedavi edilmesi amaçlanıyordu. Bunu da bitkisel tedavi olarak adlandırdılar. Roma ve Bizans dönemleri, Osmanlı dönemleri ve Grek, Mısır veyahut diğer muasırlık dönemlerinde de bu tedavi yolu seçenek ediliyordu. Kısaca, bitkisel tedavi nedir sualleri cevaplanmış olurken, hangi nebat ne için yararlı onlara da göz atalım.
Bitkisel tedavi ile neler yapılır?
  Elbette ki ciddi bir rahatsızlık için bitkisel tedaviler günümüz koşullarında mantıklı görünmüyor. Ama, sivilce, iltihaplı sivilce, cilt meseleleri, saç dökülmesi, saç kırılması, egzama, ayak kokusu, boğaz ağrısı, ağız yarası gibi rahatsızlıklardan bitkisel rehabilitasyon metotları ile kurtulmak olası oluyor.
Sivilce ve iltihaplı sivilce
  Örnek olarak, sivilce ve iltihaplı sivilce meseleleri için ideal nebat; lavanta, kuzukulağı, soğan, havuç ve domates olarak izah etmiş. Bu nebatlar, sivilce meselelerini ortadan kaldırmak için seçenek ediliyor.
Şeker hastalığı
  Günümüzün popüler hastalıkları arasında, şeker hastalığı geliyor. Şeker hastalıkları elbette ki doktor tarafından belirlenmiş dozajlar ile ilaç rehabilitasyonu ile kontrol altında tutulurken, yeniden bu hastalık için yararlı olan nebatlar de şu şekilde olabiliyor.
·  Ceviz
·  Yaban mersini
·  Limon otu
·  Okaliptüs
İdrar söktürücü
  İdrar yolunda yaşanılan meselelerde, idrar söktürücü olarak;
·  Kuşburnu
·  Kuşkonmaz
·  Kuzukulağı
·  Lavanta
·  Maydanoz
·  Mısır
·  Papatya
·  Tere otu
·  Çilek
·  Enginar
·  Civanperçemi
·  Isırgan otu kullanılabiliyor. Elbette ki, ciddi sıhhat problemlerinde bir doktor kontrolünde olmakta yarar var.
Yukarıda yer alan nebatlar, rehabilitasyon metodu olarak kullanılsa da elbette ki bu muhtevalar ile üretilen ürünler, yalnızca destek ürünüdür. İlaç olarak kullanılamaz ve net olarak rehabilitasyon sunacağı belirtisi bulunmaz.  Bunlara ek olarak, bitkisel kozmetik ürünleri de yaygın olarak seçenek edilenler arasında.
Saç ve cilt bakım ürünleri
  Şampuanlar, cilt bakım losyonları, duş losyonları, sivilce ve siyah nokta, nemlendirici kozmetik ürünleri gibi çok daha fazlası, bitkisel ürünler dahilinde yönteme edilebilmektedir. Sizlerde muhtevanında zarar veren kimyeviler bulunan saç bakım ve temizlik ürünleri tercih etmek yerine, daha tabii muhtevalar ile yönteme edilmiş ürünlere göz atabilir ve seçimlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.


PAYLAŞ

Yazar:

0 yorum: