20 Eylül 2017 Çarşamba

Perdeniz Evinizin Şıklığı

                İnsanlar evlerinde yaşadıkları hallerini, evlerinin içinin görünmesini istemezler ve perde kullanırlar. Ancak bazen de perdeleri açarak evine güneş girmesini istemektedirler. Farklı bir çok amaçlı ve geleneksel olarak her evde kullanılan perdeler, aynı şekilde kalmayıp daha şık ve kolay kullanıma sahip olanları üreticiler tarafından hizmete sunulmaktadır. Bunlardan birisi klasik perdelere nazaran daha farklı olan zebra perdelerdir. Zebra perdeler artık diğer eski tarz perdelere göre tasarımı ve yapısı bakımından daha çok tercih edildiği görülmektedir. Daha çok tercih sebebi de kullanım alanı, temizliği, farklı bir çok çeşidi olmasından kaynaklıdır.
Zebra perdelerin genel özellikleri nelerdir ?
                Her anlamda avantajlarla dolu olan bu tip perdelerin çalışma prensibi sağ ya da sol tarafındaki metalden ya da plastikten yapılmış zincir sayesinde aşağı ve yukarı doğru çekilmesi ile perdenin açılıp kapanması ya da istenilen konuma getirilmesi sağlanır. Üretimde polyester kullanılır ve üretiminde polyester eritme teknolojisi ile kesinlikle sökülme ve bozulma imkanı sıfıra indirilmiştir. İplerin sıkı sıkı birbirine geçmesi ile dokunun bozulması da engellenmiştir. Dış kaplaması hazırlanırken akrilik ve su geçirmeme özelliği sağlanacak şekilde kaplanmaktadır.
                Evinizin yapısına ve isteğinize göre de kornişe ya da duvara monte edilmesi mümkün olmaktadır. Kullanımı kolay olan zebra perdelerinde çocukların daha yapabileceği bir teknoloji ile yapıldığı için çocukların mekaniği zarar verip bozmaması için çocuk kilidi de bulundurulmaktadır. Farklı bir avantajı da bu olurken birde çift taraflı kumaş kullanım özelliği ile uzun süre rahatça kullanılabilir.
Temizliği nasıl sağlanmaktadır ?
                Klasik perdelerin temizliği kaba bir ifade ile ölüm gibi olurken zebra perdeler nemli sünger bez ile iki tarafının da silinmesi ile kolayca temizliğe ulaşılmaktadır. Uzun olmayıp sadece pencereyi kapatacak bir yapıda olduğundan tüm duvarınızı da bu şekilde kapatmamaktadır. Şık ve hoş görüntüsü genelde beyaz rengi seçilse de çocuklar için renkli, şekilli ya da farklı renk seçenekleri ile zebra perde çeşitleri farklı markalarca satılmaktadır. Farklı amaçlar içinde kullanıla bilen bu perdeler tül ya da güneşlik niyetinde kullanılabilirken, yapımında da % 30 ışık geçirgenliği de bulunarak yapılmaktadır ki evin içi karanlık olmaz.
Fiyatları nasıl değişmektedir ?

                Bir çok yönden avantaj ve hoş görüntü sağlayan zebra perde fiyatları da rengine göre de küçük değişimlere uğrasa da daha çok fiyatları perdenin istenene en ve genişlik boyutuna göre artarak metre kare cinsinden fiyatlar belirlenmektedir. 

PAYLAŞ

Yazar:

0 yorum: