20 Eylül 2017 Çarşamba

Şifalı Nebatlar Nelerdir ve Neye İyi Gelir

  Mezopotamya, Hitit, Mısır ve Grek muasırlıklarında olduğu gibi, Roma ve Bizans, Selçuklu, Osmanlı ve İslam muasırlıklarında da elbette ki kimi ispat etmiş belgeler ile nebatlardan gelen şifa anlatılmaktadır.
  Çok daha önceki dönemlerde, günümüz tıbbi olanakları olmaması dahilinde, elbette ki rahatsızlıklar ve hastalıklar, şifalı nebatlar kullanılarak ortadan kaldırılıyordu. Krallar, vezirler, muasırlıklar ve halklar, elbette ki bu nebatlar ile şifa buluyorlardı. Kullanılan nebatlar, merhem, çay ve içecek haline getirilerek, kişilerin rahatsızlıklarını ortadan kaldırılması amaçlanarak seçenek ediliyordu. Hali hazırda son zamanlarda bu nebatlardan destek alınarak pek çok değişik tıbbi ilaç üretilmektedir. Elbette ki bunların yanı sıra, tıbbi ilaç olarak tanımlanmasa da gıda destekleri olarak kullanılan pek çok ürün, bitkisel olarak yönteme edilerek, tüketicilerine yardımcı oluyor.
Hangi nebat ne işe yarıyor?
  Elbette ki bunların yanıtını birkaç tümce ile verebilmek olası olmuyor. Her bitkinin kendi alanında yararı olduğu bir rahatsızlık var. Bazıları tek başına bir rahatsızlığı ortadan kaldırırken, bazıları ise belirlenmiş oranlar ile karıştırılıp, kaynatılarak, merhem, krem veyahut çay haline getirildikten sonra yararını sunmaya başlıyor. Bunun için her kişinin bu alanda karar vermesi . Ama, şifalı nebatlar nelerdir gibi bir suali cevaplamak gerekirse, aşağıda yer alan maddelere göz atılabilir.
·  Kekik ve yulaf sapı
o  Saç dökülmesine iyi geldiği söylenmektedir. Tabi ki kullanım şekli ve miktarı ehemmiyetlidir.
·  Sarımsak
o  Kıl kökleri oluşturmak için yararlıdır. Saç ve sakalları seyrek olanların kullandıkları bir nebattır. Ama, kendi başına, kızarıklık ve kaşıntı gibi yan tesirleri bulunabiliyor. Bunun için özel olarak yönteme edilen ve sarımsak muhtevalı bitkisel losyonlardan tercihler gerçekleştirilebilir.
·  Adaçayı
o  Geçmişten günümüze kadar pek çok emel için tüketilmektedir
o  Adaçayının yararları saymakla bitmeyecek olsa da bazıları şöyledir
o  Vücutta yer alan zehirli maddeleri dışarı atar
o  Karaciğeri temizler
o  Sakinleştirerek, stresi azaltır
o  Menopoz belirtilerini en üye indirir
o  Sinirsel kaynaklı ortaya çıkan baş ağrıları için seçenek edilebilir
o  Ağız yarası ve boğaz ağrısı belirtilerini en üye indirir
·  Papatya
o  Papatya çayı, yeniden bitkisel çaylar arasında en çok seçenek edilen
o  Alerjik belirtileri en üye indirir
o  Bağırsak hareketliğini artırmaktadır
o  Sakinlik verir
o  Sabah bulantılarını hafifletir
o  Uyku bozuklukları için seçenek edilebilir
·  Isırgan otu
o  İyi bir idrar söktürücü olarak bilinir
o  Yüksek miktarda demir muhtevası ile yararlıdır
o  Sindirimi düzene koyar
o  İdrar yolu enfeksiyonlarını en üye indirir
Bir takım şifalı nebat isimleri yukarıda ki gibi olurken, bunları çeşitlendirmek olasıdır. Kısa bir liste hazırlanacak olursa şunlardan da söz edilebilir.
·  Ökseotu
·  Anason
·  Fesleğen
·  Kuşburnu
·  Böğürtlen
·  Ispanak
·  Zencefil
·  Sarı kantaron
·  Melisa
·  Karanfil
·  Defne
·  Yaban mersini
Yukarıda yer alan bilgileri de şifalı nebatlar kılavuzunize ilave edebilirsiniz. Daha fazlası için bizleri izlemeye devam edin.


PAYLAŞ

Yazar:

0 yorum: