24 Eylül 2017 Pazar

Yurt Dışından Alışveriş Yapmak Güvenilir Mi?

              Malum, son senelerde internet üzerinden yapılan alışverişler, oldukça yaygın bir hale geldi. Böylelikle de tüketicilerin merak ettiği ve tedirgin olduğu pek çok değişik konu var. Kimileri bu konuda hiç tedirgin olmazken, kimileri ise ne yazık ki düşünceleri ve yanlış seçimlerinden kaynaklı olarak, yaşadığı mağduriyet dolayısı ile tedirginlik yaşamaktadır.
  Elbette ki, seçenek edilecek olan alış-veriş sitesine göre, emin olup olmadığı netlikle değişecektir. Yeniden alışveriş sitesinin yanı sıra, satış sitesinde bulunan firma seçimlerine göre de güvenilirlik ile ilgili farklılık görmek olası olacaktır. Böylelikle, ülke dışından alışveriş yapmak güvenilir mi sualinin yanıtı, sizlerin seçimlerine göre her daim farklık gösterir. Peki, güvenilir bir alışveriş yapmak için nelere dikkat etmek gerekiyor?
Alışveriş yaparken dikkat
Aslında, yurtdışı kaynaklı alışveriş yapmak, zannedildiği kadar, zor, sıkıntılı veyahut tehlikeli bir vaziyet değildir. Bunu bilerek davranmak, doğru seçim yapmak, süreçler ile ilgili bilgi sahibi olmak gerekmektedir. Şayet ki, yaptığınız alışverişleri, şuurlu ve doğru yaparsanız, elinizde bulunan doküman ve faturalar dahilinde, her daim hak talebinde bulunmanız mümkün olacaktır. Bundan dolayı da rahatsız olmanıza gerek yok. Lakin, seçim yaparken elbette ki dikkat faktörüz gerekiyor.
Güvenli ödeme sistemleri
  Alışveriş sitelerinde kullanılan ödeme sistemleri, bu konuda oldukça ehemmiyetli bir yere sahiptir. Şayet ki, güveli ödeme sistemleri mevcut değil ise, net olarak bir ürün satın almanız önerilmez. Böylelikle, satın aldığınız üründen kaynaklı olarak, kart bilgilerinizin kullanılması mümkün olmayacaktır. Kart bilgileri, genel olarak sistemden dolaysız olarak atılır ve kaydı tutulmaz. Bu da güvenli ödeme sistemleri dahilinde mümkün olur. Zati son zamanlarda tercih edilen, aliexrepss, alibaba, amazon ve ebay gibi web satış mağazalarında, güvenli ödeme sistemleri kullanıldığından dolayı, kredi kartlarınız açısından rastgele bir sıkıntı olmamaktadır. Şayet ki, işimi sağlama almak istiyorum diyenlerdenseniz, alış-veriş yapabilmek için, sanal kartlar çıkartabilir. Belirlediğiniz sınırlar dahilin de kullanım gerçekleştirebilirsiniz.
Kullanıcı yorumları ve mağaza puanlaması
  Bildiğiniz gibi gerek yurtiçi gerekse de yurtdışı kaynaklı sitelerde, onlarca farklı firma satış yapmaktadır. Bunun için, bir ürün satın almadan, öncelikle; mağazanın değerlendirmesine göz atın ve bununla beraber, önceden bu mağazadan alış- veriş yapmış olan kişilerin yorumlarına göz atın. Böylelikle, kimler hangi konuda yakıntıda bulunmuş göz önünde bulundurarak, işlemlerinizi yapabilirsiniz.
  Kimi zamanlar, yurtdışından gönderilen ürünler, gümrükte takılı kalarak, tüketicilere geç erişmektedir. Ancak, elektronik hariçleri ele almayacak olursak, genel olarak diğer ürünlerde aliexpress üzerinden satın alınan ürünler, müşterilerin eline erişmektedir. Zati Türkiye’ ye geldiğinde, PTT kargo tarafına alınıyor ve sonrasında direkt olarak sizlerin adreslerine teslim ediliyor. 
  Bir örnek vermek gerekirse, bir kullanıcı; 15.000 adet satılmış bir ürünü satın alarak, ödeme işlemlerini bitirmiştir. Elbette ki 15.000 adet aynı ürün satışı yapan bir firma oldukça güvenilirdir. Böylelikle ürün elinize erişmese dahi, arkasında duracak ve geri iade işlemlerini başlatabilecektir. Bundan kaynaklı olarak, daha önce kaç adet ürün sipariş edilmiş, kullanıcılar nelerden söz etmiş gibi yorumlara göz atarak, daha güvenilir firmalardan seçimler yapabilirsiniz. Elbette ki kimi ürünlerde 200 + sipariş olsa da yeniden müşteriler oldukça hoşnut ve pozitif değerlendirme yapmış olabilir. Yine seçimleriniz bu istikamette olduğunda da doğru olabilecektir.
Alışveriş yapabileceğiniz siteler nelerdir?
Şayet ki, ülke dışından alışveriş yapmak güvenilir mi diyor ve yukarıya da ki bilgiler yeterli olduysa, aşağıda yer alan sitelerden herhangi birini tercih ederek, alışverişlerinizi yapabilirsiniz. Lakin, bilgilerinizin eksiksiz, doğru olduğuna önem vermeniz gerekiyor. Satıcılar ile iletişime geçmek tercüme kaynaklı biraz zorluk yaşatıyor denilebilir.
· Aliexpress
· Amazon
· Sammydress
 eBay


PAYLAŞ

Yazar:

0 yorum: