2 Ağustos 2017 Çarşamba

Bilgisayar Teknik Servis Firmaları ve Fiyatları

  Bilgisayar kullanımı, son senelerde oldukça artış göstermiş olurken, tüm sektörlerin ihtiyaçlarına karşılık vermektedir. Hem arşivler artık daha kolay hazırlanıyor hem de bilgi girişleri daha hızlı olması dahilinde, zaman daha randımanlı kullanılabiliyor. Bu vaziyette, elbette ki genel olarak servis sağlayıcılarında veyahut donanımlarında mesele yaşayan bilgisayar kullanıcıları, bilgisayar teknik servis ekipleri ile iletişime geçmek isterken, firma seçiminde de kimi hususlara dikkat etmesi gerekiyor.
Bilgisayar teknik servisi nedir?
  Teknik servisler, bilgisayarlarda dönem dönem olan, donanım ve yazılım sorunu ile ilgili hizmet vermektedir. Bu hizmetler, satın alınmış ürünün garanti koşullarını taşıması halinde, lisanslı olarak hizmet vermeleri dahilinde her hangi bir fiyatta istememektedir. Bundan kaynaklı olarak da, yetkili bir teknik servisi seçenek etmek her vakit ehemmiyetlidir. Böylelikle alınacak olan hizmet kalitesi, diğer yetkili servislere göre daha iyi olurken, garanti koşullarından da faydalanmak olası olacaktır.
Bilgisayar tamiri nasıl yapılır?
  Tüketiciler, öncelikle bilgisayar servis bünyesinde hizmet veren firmalar ile iletişime geçmesi gerekmektedir. Sorun hakkında bilgilendirme yapılarak, aletlerin da teslimatının geçekleştirilmesi vaziyetlerinde, ilk olarak sorun analizi yapılacaktır. Sorun, yazılım ya da donanım olarak iki farkı alanda gerçekleşir. Şayet ki, yazılım sorunu mevcut ise, genel olarak, bilgisayarların hafızalarında sıfırlama işlemleri yapılmaktadır. Sorun dahilinde bilgisayar hiç açılmıyorsa şayet, içerisinde yer alan bilgilerin silinmesi rizikosu bulunuyor. Lakin bilgisayar açılıyor ve data aktarımı mevcut ise, müşterilerin talepleri üzerine yetkili servis bu konuda bilgisayar tamiri işlemlerine başlamadan önce, bilgilerin, verilerin başka bir hafızaya alınması sürecini müşterilerine sunacaktır. Sonrasında ise bilgisayarda format işlemleri yapılarak, işletim sistemleri tekrar kurularak, tamir işlemleri gerçekleştirilecektir.
  Eğer ki sorun donanım kaynaklı ise, bu vaziyette, arızalanmış ya da hasar görmüş olan donanım, bilgisayar servis fiyatları dahilinde onarılacak ya da değiştirilecektir. Lakin arıza ya da hazar almış olan donanım parçası, garanti koşullarına uygun olan bir sorun ile karşılaşmış ise, alınacak hizmetler yeniden yetkili servisler dahilin de fiyatsız olarak sunulacaktır. Bilgisayarlarınız garanti senenini doldurmuş ise bu vaziyette yine yetkili servislerden hizmet almak, hizmet kalitesi ve güvenlik açısından ehemmiyetlidir.
Güvenli teknik servisi nasıl seçilir?
  ‘’ Firma sepeti ‘’ bünyesinde yer alan pek çok değişik bilgisayar servisi hizmeti veren firmalar bulunmaktadır. Bu firmalar, bazı markaların yetkili servisleri olurken, güvenli olarak hizmet almak olası olacaktır. Elbette ki yeniden akıllarda sual kalmaması hesabına, seçimlerde dikkatli olmak istiyorsanız, ilk olarak servis merkezini ziyaret ederek, yetkili kişiler iletişime geçebilir, meselelerinizi dolaysız olarak yönlendirerek, yerinde bakım sayesinde, sizler de orda iken bilgisayarlarınızın tamir ve donanım değişimlerini yaptırarak, hizmet alabilirsiniz.
Tamir fiyatı bilgilendirilmesi yapılacak mı?
  Şayet ki, bilgisayar tamiri taleplerini oluşturdunuz ve bilgisayarı meselelerin tahlili yapılması hesabına yetkili servise teslim ettiyseniz, belirlemiş olduğunuz iletişim adreslerinize, tamir öncesi bir dönüş yapılacaktır. Mesele ile ilgili kısa bir bilgi verildikten sonra ise işlem fiyatı mevcutsa bu vaziyette da tüketiciye bilgilendirme yapılarak, onay alınacaktır. Elbette ki bu onay tüketiciler tarafına, ilk teslim hatıranda da verilecek, direkt olarak tamir ya da değişim işlemlerinin yapılmasını talep etmeleri mümkün olabilir. Lakin yüksek fiyatların çıkması rizikosu düşünülürse eğer, yetkili servisin ücret sunması beklenmesi en doğrusu olacaktır. Bunlar genel prosedür olurken, yetkili olmayan firmalar için net net bir bilgi vermek mümkün olmayacaktır. Her ne kadar bünyesinde bulundurduğu firmalar hizmetlerini sunsa da, firmasepeti, yalnızca hizmet veren firma ile müşteri arasında ki irtibatı kurmak için çalışma yaptığından, her hangi bir mesuliyet üstlenmemektedir.


PAYLAŞ

Yazar:

0 yorum: