30 Ağustos 2017 Çarşamba

Jaluzi Perde Nedir

  Perdeler bir evin olmazsa olmazıdır. Perde olmayan hanelere hep bir eksik ve hep bir kargaşa havası hâkimdir. Evin dekorasyonunda bitirici görev her vakit perdelerdedir. Bir haneye değişik bir hava katılmak istendiği zaman işe her zaman perdelerden başlamak gerekir. Bu yüzden perdelerin ehemmiyeti çok büyüktür. Perde çeşitlerinden en çok kullanılan modellerden birisi de zebra perdedir.
  Zebra perde hem iki işin aynı anda görmesi hem de temizlenmesinin kolay oluşu nedeniyle sıklıkla kullanılan bir perde çeşididir. Zebra perde kullanan insanların ayrı ayrı hem tül hem de güneşlik kullanmasına gerek yoktur. Zira zebra perde hem tül hem de güneşlik olarak kullanılabilmektedir. Buna yardımcı olan şey ise mekanizmasıdır. Mekanizması sayesinde zebra perde hem tül olmaktadır hem de güneşlik. Bunun yanında zebra perdelerin seçenek edilmesindeki diğer bir sebep ise, oldukça fazla çeşidinin bulunmasıdır. İlk çıktığı zamanlarda tek renk seçeneği mevcutken şimdilerde zebra perdelerde çizgi film kahramanları da dâhil olmak üzere her türlü desen ve şekilli zebra perdeler bulunmaktadır. Model çeşitliliği çok olduğu için her odada kullanılabilir. Sözgelişi çocuk odasında çizgi film karakterleri olan zebra perdeler kullanılırken, yatak odasında çiçekli veyahut desenli zebra perdeler kullanılabilir. Salonda ve oturma odasında daha düze zebra perdeler kullanılırken mutfakta puantiyeli veyahut küçük çiçekli zebra perde modelleri kullanılabilir. Bu tamamiyle kişinin zevkiyle ilgili bir vaziyettir.
  Çeşitliğinin ve kullanılırlığının artması sebebiyle Jaluzi perde ücretleri oldukça uygundur. İlk çıktığı zamanlarda Jaluzi perde ücreti diğer perdelerle yarışırken şimdi kumaş seçeneği de arttığı için daha erişilebilir bir haldedir. Hasılı her kullanıcıya uygun zebra perde modeli bulunmaktadır.
Jalûzi perde
  Jalûzi perdeler çoğunlukla büro ve iş yerlerinde kullanılan ince çizgiler halinde yapılmış, metalden ya da ahşaptan olan perdelerdir. Çoğunlukla bu malzemeden yapılırlar. Temizleme kolaylığı kişiden kişiye değişir. Yıkandığı zaman oldukça kolay temizlenebilirken, tek tek silineceği zaman bir hayli zaman almaktadır. Tercih edilmemesinin bir nedeni bu olabilir. Diğer şekilde her mekâna uyum sağlayabilir. Kullanımı kolay ve mekanizmalı bir yapıya sahip olduğu için sık seçenek edilen perdeler arasındadır.
  Salon ve oturma odalarında pek seçenek edilmez. Zira mekâna soğuk bir hava katır. Bu yüzden hanede, mutfak veya balkonlarda seçenek edilmektedir. Dekorasyon açısından jaluzi perde bu mekânlara daha çok uyum sağlamaktadır. Ama yeniden de insanlar hanelerinin dekorasyonuna nasıl yakıştırıyorlarsa şerit perde perdeyi o şekilde kullanmaktadırlar. 


PAYLAŞ

Yazar:

0 yorum: