13 Ağustos 2017 Pazar

Evin Betimleyicileri Jaluzi Perdeler

  Perdeler hane dekorasyonunda ehemmiyetli bir yere sahiptir. Bir evde eşyalar ne kadar tam olursa olsun o evde perde olmadığı vakit ev bir bütün olarak gözükmek. Eşyalara ve dekorasyona uyan perde kullanmak hanesi çok daha güzel gösterebileceği gibi aksine eşyalarla ilgisiz perdeler kullanmak hanesi bir o kadar kalabalık gösterecektir. Bu yüzden dekorasyon seçiminde perdelerin de ehemmiyeti büyüktür.
  Dekorasyonda kullanılabilecek bir hayli perde çeşidi bulunmaktadır. Bunlardan birkaçı; Jaluzi  perde, jaluzi perde, stor perde gibi perde çeşitleridir. Evin tarzına ve dokusuna göre perde çeşitleri seçilmelidir. Sözgelişi çok çağdaş döşenmiş bir haneye taşları ve dantel ayrıntısı fazla perdeler kullanmak evin çağdaş havasını alıp götürecektir. O tarz hanelere düz ve yere kadar olan sade perdeler kullanmak hanesi daha da çağdaş bir hale getirecektir.
Jaluzi  perde
  Jaluzi  perdeler, evin hem stor hem de perde ihtiyacını aynı anda karşılayan ürünlerdir. Jaluzi perde mekanizmalı bir perdedir. Kalın çizgiler halindedir ve çizginin birisi kalın perdeyken diğer çizgi tül şeklindedir. Tül perdeler arka arkaya geldiğinde tül olan yerlerden güneş ışığı sızar ve sanki tül açıkmış havası verir. Kalın olan perdeler arka arkaya getirildiğinde ise perde tamamiyle kapalı görünür ve haneye hiç güneş ışığı sızmaz.
  Jaluzi  perdeler ilk çıktıkları vakit birkaç modele sahipken şu anda çizgi film karakterlerinden tutun şehir siluetlerine kadar bir hayli desen Jaluzi  perdelerin üzerine işlenmiştir. Perde modası geliştikçe Jaluzi  perde kendine bir hayli değişik desen katmıştır. Bu da Jaluzi perdelerin daha çok kullanılmasına kapı aralamıştır. Bu arada Jaluzi perdelerin yıkanması da bir hayli kolaydır. Balkon veyahut banyoya asarak su ve sabunla köpürte köpürte yıkanmaktadır. Yıkayacak yeriniz yoksa dahi dışarıda bu işi yapan bir hayli insan bulunmaktadır.
  Jaluzi  perdeler ilk çıktıklarında bir hayli pahalıyken son zamanlarda Jaluzi  perde ücretleri çok daha mantıklı bir hale gelmiştir. Bu arada kumaştan kumaşa değişen özellik Jaluzi  perde ücreti üzerinde bir hayli tesirli olmuştur. Hasılı Jaluzi  perde kullanmak isteyen her kullanıcıya uygun Jaluzi  perdeler bulunmaktadır.
 Jaluzi perde
  Jaluzi perdeler, daha çok büro gibi ortamlarda kullanılan perdelerdir. Bunun sebebi ise Jaluzi  perdediğer perdelere oranla daha sade ve daha gösterişsiz olmasıdır. Gösterişi sevmeyen insanlar daha jaluzi perde tarzı perdeleri evlerinde kullanmak istemezler zira jaluzi perde girdiği yerleri bir ofis havasına sokar. Bu da hoş bir görüntü vermez. Bu yüzden jaluzi perdeler daha çok ofis ve çalışma yerlerinde kullanılırlar. 


PAYLAŞ

Yazar:

0 yorum: