12 Kasım 2017 Pazar

Evde Masajın Getirdiği Rahatlık

  Masajı ilk uygulayanları bulmak yerine değişik fikir ve kuramlar ortaya atılmaktadır. Çin ve Hindistan’da öncelikle kullanılmaya başlandığını söyleyenlerin yanında Antik Yunan’da da kullanıldığı söylenmektedir. İnsanlık tarihi kadar daha önceki olan masajların yörelere ve dünyadaki bölgelere göre bir hayli farklı çeşitte metodu olmaktadır.
  Masaj, insanı deşarj olan ve gevşeten rehabilitasyon şekillerden birisi olmaktadır. Her ne kadar vücutta bu nedenler ile kullanılsa da aslında kan dolaşımı, sinir ve adale grupları için oldukça faydalı uygulamalardır. Bilhassa kan dolaşımının işleyişi için oldukça yararlı olan uygulamalardır.
  İzmir’deki Masözler
  Kalabalık bir şehir olan İzmir hanede masaj imkanı oldukça fazla olan bir şehirdir. Gerek hayat kalitesi gerek iş stresi gerekse de geçim derdi bir hayli insanı büyük travmalara ve streslere sürüklemektedir. Böyle vaziyetlerde deşarj olma ve gevşemeye ihtiyaç duyan insanların en çok müracaat ettiği İzmir hanede masaj yapan masözler, ihtiyaç duyulan teknik ve tecrübeler ile insanlara hizmet sağlar.
  Ansızın fazla teknik ve uygulaması bulunan masajların İzmir masözleri tarafından insanlara en doğru ve sıhhatli bir şekilde uygulanması gerekmektedirİzmir hanede masaj yapan bayanlar ile bir hayli kişi evinde bu uygulamalardan yararlanırlar ve bir hayli ağrı, stres ve sıkıntıdan kurtulabilmektedirler.  Vücudun nereyse her yerine yapılabilecek olan masajlar ile bir hayli sıkıntı ve stres kurtulmak olasıdır. Doğru bölgeye doğru bir masajın yapılması ile hem deşarj olucu bir süreç yaşanır hem de bulunmuş olan sıkıntının giderilmesi gözlenir.
  Masözler Tarafından Yapılan Masajların Yararları Nelerdir?
·  Masajın mutluluk ile de ilgisi olmaktadır. Masajın uygulandığı anlarda vücutta endorfin salgılanması gerçekleşir. Masaj bu arada natürel bir terapi vaziyetindedir.
·  İç uzuvlara yararlı olmaktadır. Masaj türlerinden birisi olan medikal masaj metodunda cilde olan yararın yanında iç uzuvlara da çeşitli faydalar olabilmektedir. Akciğerlerde oluşan mukus problemi ve kalın bağırsaklardaki hareketliliği etkileyerek olası gaz problemlerini çözmekte işe yarayabilmektedir. Karın bölgesinde oluşan şişliklerin inmesine ve sindirimi deşarj olması da gözlenebilir.
·  Cilde uygulanan masajlar ile cilt altında olan kılcal damarlarda genişleme sağlanır. Bu genişleme ile dokuların daha fazla kan ihtiyacı da karşılanır. Hücreler bu şekilde çok daha iyi bir şekilde beslenecektir.
·  Cildin yumuşaması sağlanarak yağ bezlerinin salgısının artışı gerçekleşir. Bu şekilde cildin elastik yapısı da gözle görülür biçimde iyi bir noktaya gelecektir.
·  Masaj uygulanan bölgenin kan dolaşımının hızlanması gayet normal olan ve pozitif bir gelişme olarak görülür. Masajın uygulandığı bölge ve tekniğin vaziyetine göre bazen tüm vücutta bazen de uygulanan bölgedeki kan dolaşımının hızlandığı görülmektedir.
Yapılacak Olan İletiler
·  Sıcak taş tekniği ile evvelce ısıtılmış olan taşların vücutta uygulanması tasarılanan bir tekniktir.
·  Derin doku tekniği, vücutta bulunan derin adalelere erişmeyi amaçlayan bu metot, belli alanlara uygulanabilir. Tekniğin emeli adalelerin zehirli maddelerden arınmasını ve hafiflemesini sağlamaktır.
·  Daha önceki masajlardan birisi olan Thai masajı, çok daha önceki tekniklerden bir tanesidir ve bu da vaktinden günümüze erişmiştir. Belirli noktalara baskı uygulanarak enerji akımı sağlanır. Esnekliği artıran, stresi azaltan ve hem de iç uzuvları uyaran bir teknik olma özellikleri ile bilinir.


PAYLAŞ

Yazar:

0 yorum: