12 Kasım 2017 Pazar

Evde Masajın Verdiği Rahatlık

  Masaj uygulamaları dünyada öncelikle Çin ve Hindistan ülkelerinde uygulanmıştır. Bunun yanında masajın tarihinin Daha önceki Yunan doktorlarına kadar dayandığı da söylenir. Hemen hemen insanlık kadar daha önceki bir tarihe dayanan masajların bir hayli değişik yararı ve tekniği olduğu bilinir. Farklılık gösterebilen masaj teknikleri ile birçok farklı çeşitte insanlara uygulama yapılabilmektedir.
  Masaj, her ne kadar vücudun deşarj olma ve gevşemesi için yapılsa da adale, sinir sistemi, kan dolaşımının işleyişini düzene sokmak için belirli teknik ve dokunuşlar ile yapılan bir rehabilitasyon ve deşarj olma yolu olarak bilinmektedir. Bu yüzden hem alternatif bir tıp olarak hem de belirli gözetlemeler ile doktor tavsiyesi haline dahi dönüşebilmektedir.
  İzmir’deki Hane Masajı Talihleri
  Kalabalık bir şehir olan İzmir hanede masaj imkanı fazla olan bir şehirdir. Gerek hayat kalitesi gerek iş stresi gerekse de geçim derdi birçok insanı büyük travma ve streslere sokmaktadır. Böyle vaziyetlerde deşarj olma ve gevşemeye ihtiyaç duyan insanların en çok müracaat ettiği İzmir hanede masaj yapan masözler, ihtiyaç duyulan teknik ve deneyimler ile insanlara hizmet sağlar. Masajın bir lüksten ziyade ihtiyaç olarak görülmesi gerekmektedir. Şayet ki insanlar bu vaziyeti böyle kabul ederse masaja olan alaka ve deşarj olma hissi gelişecektir.
  Bir hayli teknik ve uygulaması bulunan masajların İzmir masözleri tarafından insanlara en doğru ve sıhhatli bir şekilde uygulanması gerekmektedir. İzmir hanede masaj yapan bayanlar ile bir hayli kişi evinde bu uygulamalardan yararlanırlar ve bir hayli ağrı, stres ve sıkıntıdan kurtulabilmektedirler.  Vücudun nereyse her yerine yapılabilecek olan masajlar ile bir hayli sıkıntı ve stres kurtulmak olasıdır. Doğru bölgeye doğru bir masajın yapılması ile hem deşarj olucu bir süreç yaşanır hem de bulunmuş olan sıkıntının giderilmesi gözlenir.
  Masajın İnsan Üzerindeki Tesirleri
·  Cilde uygulanan masajlar ile cilt altında olan kılcal damarlarda genişleme sağlanır. Bu genişleme ile dokuların daha fazla kan ihtiyacı da karşılanır. Hücreler bu şekilde çok daha iyi bir şekilde beslenecektir.
·  Cildin yumuşaması sağlanarak yağ bezlerinin salgısının artışı gerçekleşir. Bu şekilde cildin elastik yapısı da gözle görülür biçimde iyi bir noktaya gelecektir.
·  Masaj uygulanan bölgenin kan dolaşımının hızlanması gayet normal olan ve pozitif bir gelişme olarak görülür. Masajın uygulandığı bölge ve tekniğin vaziyetine göre bazen tüm vücutta bazen de uygulanan bölgedeki kan dolaşımının hızlandığı görülmektedir.
·  Masajın mutluluk ile de ilgisi olmaktadır. Masajın uygulandığı anlarda vücutta endorfin salgılanması gerçekleşir. Masaj aynı vakitte natürel bir terapi vaziyetindedir.
·  İç uzuvlara yararlı olmaktadır. Masaj türlerinden birisi olan medikal masaj yolunda cilde olan yararın yanında iç uzuvlara da çeşitli faydalar olabilmektedir. Akciğerlerde oluşan mukus problemi ve kalın bağırsaklardaki hareketliliği etkileyerek olası gaz problemlerini çözmekte işe yarayabilmektedir. Karın bölgesinde oluşan şişliklerin inmesine ve sindirimi deşarj olması da gözlenebilir.


PAYLAŞ

Yazar:

0 yorum: