12 Kasım 2017 Pazar

En Çok Seçenek Edilen Tabelalar

  Reklam yapmak ve dikkat çekmek işletmelerin en çok ihtiyaç duydukları vaziyetlerden birisidir. Öyle ki bir hayli işletme son zamanlarda kazandıkları paraların bir bölümünü reklam ve tanıtım alanlarına ayırırlar ve müşterilerin dikkatini çekerek daha fazla bir gelir ele geçirmeyi amaçlarlar. Reklam ve tanıtımlar için tabelalar da oldukça değerli bir konumda bulunmaktadır.
  Tabela Nedir?
Yönlendirmek, bilgi vermek, tanıtmak için çoklukla dış mekânlarda belirli olan kalıplar halinde monte edilip kurulan platformlara tabela isimi verilir. Müesseselerin her ne amaçla olursa olsun kişilerin kendi yerlerini görebilme ve tanıtımlarını sağlayabilme yerine tabela yaptırmaları gerekir. Bu yüzden tabelalar ciddi bir rekabet ortamı da sağlayabilmektedirler. Tabelaların kullanım emeli ve malzeme seçimi tabela ücretlerinı etkileyebilmektedir. Birçok isteğe göre birçok değişik tabela yapılabilmektedir.
Gözde Tabela Seçenekleri
  Küçük büyük birçok işletme tabela kullanmaktadır. İşletmelerin yanında devlet müesseseleri da kişilerin dikkatini çekebilmek emelli tabelaları kullanırlar. Bir tabela, kullanılacak emele ve mekâna göre istenilen boyutlarda, renklerde ve biçimde uygulanabilir. Evvelce tek kalıp, el yazmasıyla başlayan tabela sektörü son zamanlarda ilerleyen teknoloji ve yaratıcı reklam fikirleri sayesinde canlı bir ekonomik alan haline gelmiştir. Böylelikle ekonomik manada ciddi bir al ver işlemi gerçekleşmiş olmaktadır. Kişilerin en çok seçenek ettikleri tabela seçenekleri şu şekildedir;
  Çoğunlukla açık alanlarda kullanılan totem tabelalar; açık alanlarda, şehirlerarası yolculuklarda ve cadde kenarlarında oldukça fazla bir şekilde görülebilmektedir. Totem tabelalar oldukça büyük yer kaplamaktadırlar. Çoğunlukla sıralar halinde büyük alanlar kaplamaktadır.
  Paslanmaz krom ile yapılmış olan kutu harf tabelaları el işçiliğine dayanmaktadır. Tabela çeşitleri arasında oldukça popülerdir ve çok şık bir görünüme sahip olduğu için çok fazla seçenek edilir. Alüminyum ve pleksi malzemelerinden de yapılabilir ancak bu tabelalarda krom kullanmak hem daha dayanıklıdır hem de temizlenmesi kolaydır. Bu tabelalar lazer kesim ile her türlü şekli alabilmektedir.
  Bir hayli değişik aydınlatma malzemesinin kullanılabildiği bir tabela çeşidi olan ışıklı tabelalar çok sık kullanılmaktadır. İçerisine neon, led, florasan gibi aydınlatma malzemeleri konulur ve şirket markasının dikkat çekmesi istenir. Bilhassa gece karanlığında açık olan firmaların görünebilir olması ve kişilerin dikkatini çekebilmesi adına ehemmiyetli bir reklam aracı ve dikkat çekici öğe olarak görülmektedir.
  Tabelalar Neye Fayda?
·  Müşteriyi etkilerler, davetkârdırlar.
·  Marka logosunu ve renklerini en iyi şekilde taşırlar.
·  Uzak yol kenarlarına, caddelere, kaldırım kenarlarına ve şirket binaları gibi ortamlarda tanıtım yaparlar.
·  Markanın akılda kalıcılığını sağlarlar.
·  Müşteride merak uyandırırlar.
·  Yer, istikamet, hizmet bilgisi yanında ikazcı ileti da taşırlar.
·  Küçük büyük fark etmeksizin her türlü işletmenin tanıtımında kullanılırlar.
·  Firmaların marka bilinirliğini açık ve kapalı her ortamda artırırlar.
·  Göz alıcı renklerle tasarlanırlar.
·  Marka sloganının en iyi göstergeleridir.
·  Çok çeşitli özelliklerde, ölçülerde ve fark aydınlatma sistemleri ila kullanılabilirler.


PAYLAŞ

Yazar:

0 yorum: