8 Kasım 2017 Çarşamba

Aktif Karbon Filtresi

  Suda bulunan tat, koku ve rengin iyileştirilmesi, klor ve klor bileşikleri, THM'ler ve bütün organik maddelerin filtre edilmesi emeliyle aktif karbon filtresi kullanılmaktadır. Filtre kolonları alt yatak malzemesi olarak quartz ve asıl filtre malzemesi olarak da granül aktif karbon minerali içermektedir. Granül aktif karbon yüzey alanının çok geniş olmasından dolayı kirlilikleri yüzeyde tutma metoduyla arıtır.
  Bir hayli kişi aktif karbon filtresi nedir, nasıl kullanılır ve çalışma prensibi nasıldır gibi sualler sormaktadır. Genel bir tanımla, Aktif karbon, suda bulunan koku, renk ve tat bozukluğunun giderimi için kullanılır. Suda bulunan bu tür problemlerin bir hayli izahı olabilir. Çoğunlukla organik kirliliğin yol açtığı bu tür problemleri ortadan kaldırmanın en kolay yolu, aktif karbon kullanmaktır. Bu arada suyun içerisinde bulanabilecek serbest klor, petrol ve petrol yan ürünleri, diğer organikleri absorbe etmek için kullanabilir.
  Su Arıtmada Karbon Filtreleri
  Özellik su arıtma işlemlerinde aktif karbon filtresi ne işe fayda gibi problemler kişilerin en çok merak ettiği sualler olarak dikkat çekmektedir.
  Otomatik filtre grubunun kullanıldığı otomasyon valfinin aynısı aktif karbon filtrede de uygulanmaktadır. Bu sayede aktif karbon maddesinin yüzeyinde tutunabilecek kirlilik yükü otomatik vakitsel periyod ile ters yıkama işlemi yapılabilir hale gelmektedir. Aktif Karbon minerali ekseriyetle Kömür, Hindistan Cevizi yaprağı ve Odundan imal edilmektedir. Kullanım emeline göre Granül ve toz olarak kullanılmaktadır. Kullanım alanlarından bazıları su arıtımı, endüstriyel saflaştırma ve hava arıtımıdır. Karbon bazlı ve Coconat bazlı üretilmektedir. Ekseriyetle organik kirliliğin sebep olduğu problemleri ortadan kaldırmanın en kolay yolu, aktif karbon kullanmaktır. Bu arada suyun içerisinde bulanabilecek serbest klor, petrol ve petrol yan ürünleri, diğer organikleri absorbe etmek için kullanabilir. Kum Filtresi veyahut Multimedya Filtre grubunda kullanılan otomasyon valfinin aynısı aktif karbon filtrede de uygulanmaktadır. Bu sayede aktif karbon maddesinin yüzeyinde tutunabilecek kirlilik yükü otomatik vakitsel periyod ile ters yıkama işlemi yapılabilir hale gelmektedir. Aktif Karbon Filtresi büyüklüğüne göre mekanik valf, otomatik valf ve yüzey borulama sistemleri kullanılan, vana gruplarıyla donatılır. Mekanik valf sistemi; elektrik veya hava basıncına gereksinim duymadan çalışan sistemlerdir. Görevli kişiler tarafından istenilen vakitte aletin ters yıkamasını yapmasına imkan sağlar. Bu sayede Aktif Karbon Filtresi mineralinin yüzey değişimi sağlanmış olur. Otomatik valf sistemi; Aktif Karbon Filtre Sisteminin insan müdahalesine gereksinim duymadan belirlenen saat ve tarihte, ayarlanan yıkama sürelerinin yapılmasını sağlar.
  Su Geçirme Miktarı
Aktif Karbon Filtrelerinin su geçirme miktarları ve boyutları büyüdüğünde vana ve boru hatlarının da büyümesi gerekmektedir. Bunun çözümü de yüzey borulamalı, diafram vanalı, pinomatik aktivatörlü ya da elektirik aktivatörlü vanaların kullanılmasıyla gerçekleştirilir. Bu tür sistemlerin vana kontrolleri Micro işlemcili veyahut PLC kontrollü birimlerle sağlanır.


PAYLAŞ

Yazar:

0 yorum: