12 Kasım 2017 Pazar

Evde Masaj Yaptırmanın Rahatlıkları

Masajın tarihi nerede ise insanlık tarihi kadar eskiye dayanmaktadır. İnsanların ilk çağlarda bile bir hayli ağrı ve strese karşı arayışta olabileceği gayet normal karşılanabilecek bir vaziyettir. İlk uygulamaların Çin ve Hindistan’da yapıldığının söylendiği kadar Daha önceki Yunan döneminde de doktorların rehabilitasyon emelli masaj olanaklarından faydalandığı söylenmektedir.
Masaj, her ne kadar vücudun deşarj olma ve gevşemesi için yapılsa da adale, sinir sistemi, kan dolaşımının işleyişini düzene sokmak yerine belirli teknik ve dokunuşlar ile yapılan bir tedavi ve deşarj olma yolu olarak görülmektedir. Bu yüzden birçok kişi masaj uygulamaları için masözlere müracaat etmektedir.
  İzmir’deki Masaj İmkanları Nasıldır?
İzmir, gerek nüfusu gerekse de ekonomisi ile Türkiye’nin en büyük şehirleri arasında bulunmaktadır. İş dünyasının stresi, çeşitli sıhhat meseleleri ve insanların psikolojik olarak kendini rahatsız hissetmesi, insanları deşarj olmaya ve bu vaziyetten kurtulmaya yönelik arayışlara sürmüştür. Bunun için de İzmir hanede masaj hizmetlerinden istifade etmeye ve hizmet görmeyi isterler.
  Bir hayli değişik metot ve teknik ile İzmir masözleri kişilere oldukça yararlı olabilecek masajları yapabilmektedir. Tekniklerin bilinmesi ve ihtiyaç duyulan olan deneyimler ile insanlar en iyi şekilde hizmet alabilirler.
  Masajların en çok ilgi gören türlerinden birisi de hanede masaj olanaklarıdırİzmir hanede masaj yapan bayanlar ile bir hayli kişi ihtiyaç duyulan olan uygulamaları yaptırabilir. Böylelikle sıhhatli ve stressiz bir vaziyete kavuşabilmek olası olabilirİzmir hanede masaj yapan masözler ile insanlara en iyi hizmeti hanelerinde verebilir.
  Masajların İnsanlara Pozitif Tesirleri
·  Masaj uygulanan bölgenin kan dolaşımının hızlanması gayet normal olan ve pozitif bir gelişme olarak görülür. Masajın uygulandığı bölge ve tekniğin vaziyetine göre bazen tüm vücutta bazen de uygulanan bölgedeki kan dolaşımının hızlandığı görülmektedir.
·  Cilde uygulanan masajlar ile cilt altında olan kılcal damarlarda genişleme sağlanır. Bu genişleme ile dokuların daha fazla kan ihtiyacı da karşılanır. Hücreler bu şekilde çok daha iyi bir şekilde beslenecektir.
·  Cildin yumuşaması sağlanarak yağ bezlerinin salgısının artışı gerçekleşir. Bu şekilde cildin elastik yapısı da gözle görülür biçimde iyi bir noktaya gelecektir.
·  İç uzuvlara yararlı olmaktadır. Masaj türlerinden birisi olan medikal masaj metodunda cilde olan yararın yanında iç uzuvlara da çeşitli faydalar olabilmektedir. Akciğerlerde oluşan mukus problemi ve kalın bağırsaklardaki hareketliliği etkileyerek olası gaz problemlerini çözmekte işe yarayabilmektedir. Karın bölgesinde oluşan şişliklerin inmesine ve sindirimi deşarj olması da gözlenebilir.
·  Masajın mutluluk ile de ilgisi olmaktadır. Masajın uygulandığı anlarda vücutta endorfin salgılanması gerçekleşir. Masaj bu arada tabii bir terapi vaziyetindedir.
Masaj Çeşitleri
·  Aromaterapi terapi, tedavide emel gençleştirmektir. Nebat özlerinin yağlarından yararlanılarak uygulanmaktadır. Daha önceki dönemlerde Antik Mısır, Hindistan gibi bölgelerde uygulanmış olan bu teknik son zamanlarda de stresi azaltmak, genel bir rahatlık vermek için uygulanmaktadır.
·  Sandalye masajı, vasati olarak 10 ila 20 dakika arasında süren bir seans ile deşarj olma sağlar fakat bu teknik yalnızca ihtiyaç duyulduğunda uygulanmaktadır. Özel bir sandalye üzerinde tamamiyle giyinik biçimdeyken uygulanır.


PAYLAŞ

Yazar:

0 yorum: