15 Aralık 2017 Cuma

Elektriksiz Klorlama Aletleri

  Düzenli ve otomatik bir şekilde klorlama uygulamalarını yapan aletlere klorlama aletleri denir. Bu aletlerin bir hayli marka ve birçok değişik kapasite seçenekleri mevcut olmaktadır. Klorlama işlemleri için uygun olan klorlama aletinin seçilmesi ehemmiyetli bir vaziyettir. Sıvı, gaz ve tablet seçenekleri ile satışlar olabilmektedir. Farklı klor türlerine göre farklı klorlama aletleri kullanımı sağlanmalıdır. Sıvı form haline gelmeyen tek klor ürünü gaz klor ürünleridir. Sıvı forma dönüşebilen klor ürünleri için sıvı klorlama aletleri kullanılır. Sıvı klorlar kolay olan klorlama ürünleridir. Su tüketimi düşük ortamlarda su ile seyreltilerek kullanılabilir. Ücret avantajı ve kullanım kolaylığı olan bir üründür.
  Elektriksiz Klorlama ve Özellikleri
  Sıvı katkı maddelerini belirlenmiş olan değerlerde, su ile karıştırmak için özel olarak tasarlanıp üretilmiş olan aletlere elektriksiz klorlama aleti denir.  Yalnızca su ile çalışan elektriksiz klorlama aletleri pompanın çalışması için rastgele bir elektrik ihtiyacını oluşturmamaktadır. Üstün özellikleri sebebi ile birçok farklı sektörde profesyonellerin ilk tercihleri arasında bulunmaktadır. Heyetimi ve kullanımı da oldukça basittir. Her tesise kolaylıkla kurulabilir. Bu işlemler herhangi bir ihtisas veyahut özel metotlar gerektirmemektedir. Kullanılacak olan pompalar özgün ambalajda heyetim ve kullanım direktifleri ile beraber gelir. İşletme ihtiyacına göre karışım oranı pompanın üzerinde alt bölümdeki mekanizma ile elle ve kolaylık ile ayarlanabilmektedir. Bu aletlerin özellikleri şu şekildedir;
·  Pozitif dış sahalı ve su tahrikli bir kimyevi dozaj birimidir.
·  Elektrik ihtiyacı olmamaktadır.
·  Solüsyon su akımı ile dozajı ayarlanıp hassas bir karışım ele geçirmek için kullanılabilir.
·  Dozaj (enjeksiyon) oranı ayarlanabilir.
·  Akım ve basınçtan etkilenmeden sabit konsantrasyon sağlayabilir.
·  Su sarfiyatı yoktur.
·  Muadili modellere mukayese et daha fazla akıma, daha az sürtünme kaybına ve daha uzun ömre sahiptir.
·  Su çalışma akım aralığı modellere göre 10-25000 lt/saat arasında değişmektedir.
·  Basınç çalışma aralığı modellere göre 0,2 – 8 bar arasında değişmektedir.
·  Yüzde olarak karışım oranı modellere göre %0,2 - %10 arasında değişmektedir.
Kullanım Alanı ve Ücret Seçeneği
·  Arıtma tesislerinde ve sistemlerinde, yüzme havuzları, su depolarında dezenfeksiyon emelli klor dozajı için kullanılabilir.
·  Zirai faaliyetlerde sulama işlemlerinde her çeşit sıvı ve kimyasal gübrenin istenildiği miktarda dozajının yapılabilmesi için uygulanabilir.
·  Endüstriyel uygulamalarda her türlü kimyasal katkı maddesinin dozajı için kullanılabilir.
·  Tavukçuluk ve kümes hayvancılığında vitaminler, antibiyotik, mineral vb. besin katkıları, savunucu yem katkıları, aşılar, dezenfektanlar gibi ürünlerin dozajı için kullanılabilir.
·  Dezenfektan, sabun ve deterjan sulandırma ile, müessesesel hijyen, kimya endüstrisi, gıda ve içecek endüstrisi, araba yıkama, yangın söndürme, baskı ve matbaa sektörü, makine soğutma ve metal işleme, yağ, benzin, cila vb. madde uygulamaları da genel kullanım arasındadır.
Kullanım alanları ve işlevleri düşünüldüğü takdirde hiç de pahalı olarak görülmeyen elektriksiz klorlama aleti ücretleri model ve kapasite seçeneklerine göre farklılık gösterebilmektedir. 


PAYLAŞ

Yazar:

0 yorum: