20 Aralık 2017 Çarşamba

Saç Simülasyonu Nedir?

Son zamanda oldukça popüler olan saç simülasyonu teknolojisi bu konuda mesele yaşayan fertler için oldukça merak uyandıran bir çare olarak karşımıza çıkmaktadır. Sosyal medya üzerinde bu konuyla alakalı olarak bir hayli yanlış yönlendirici muhteva bulmak olasıdır. Bilhassa belirtmek gerekir ki saç simülasyonu başka bir deyişle üç boyutlu saç pigmentasyonu işlemi cerrahi bir müdahale değildir.  Saç simülasyonu işleminde size saç ekimi uygulanmamaktadır.  Saç dövmesi olarak da adlandırabileceğimiz bu işlem saçlarınızın daha dolgun görünmesini sağlayacak ve kısa müddet içerisinde arzulayan görünüme kavuşmanıza yardımcı olacaktır. Saç ekimi işlemi ile beraber kullanılması olasıdır. Tabi bu sizin meselenizin ne denli olduğuna bağlı bir seçenektir.
Saç simülasyonu işlemi, özel iğneler ve özel boyalarla uygulanmaktadır. Bu boyalar organik yollarla edinilmiş olup saç cildinizde rastgele bir mesele yaratmayacak şekilde tasarlanmıştır. Tabi ki sizler işlem esnasında uygulanacak olan boyaların ihtiyaç duyulan lisanslarının olup olmadığını kontrol etmek vaziyetindesiniz. Ters takdirde işlemden beklenen netice ile işlem sonrasında aldığınız netice sizde hayal kırıklığının yaşanmasına kapı aralayabilir.  Üç boyutlu saç pigmentasyonu teknolojisi saç dökülme meselenize bağlı olarak yarım saat ile üç saat arasında bir müddeti ihtiyaç duyulan kılmaktadır.  İşlemin hemen hemen peşinden hayatınıza kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. Başka bir deyişle saç ekiminde yaşanan meselelerle karşı karşıya kalmanız olanaksız.  Bu yüzden saç ekimi ile ilgili olduğu gibi sene belli bir mevsimini beklemenize de gerek kalmayacaktır. Dezavantaj olarak değerlendirebileceğimiz bir konu ise saç simülasyonu işlemi ömür süresince sürecek bir uygulamam değildir. Süresi 3 ila 5 sene arasında değişmektedir. Lakin istenildiğinde tekrar müdahale edilebilir olması itibariyle bu sorun saç dökülmesi yaşayan fertler açısından göz ardı edilebilecek bir vaziyettir.  İşlem sırasında herhangi bir acı hissi söz konusu değildir. Boyalar sizin kendi saç yapınıza, saçınızın saç rengine bağlı olarak seçenek edilir ve belirlenen atış miktarı kadar uygulanır. İşlem sonrasında boyanızda herhangi bir dökülme de yaşanması olası değildir.  Bu uygulama iki mertebeli olarak yapılmaktır. Boyalar kuruduktan sonra işlem bitmiş demektir.
Saç simülasyonu işleminde ehemmiyet verilmesi şart olan bir başka husus ise uygulamayı yapacak olan uzman konusudur.  Kişinin gerekli dokümanlara sahip olup olmadığını kontrol etmenizde büyük yarar olacaktır. Bunun yanı sıra aynı uzman tarafından rehabilitasyon edilmiş hastaları görmek de sizin açınızdan büyük bir artı sağlayacaktır.  Hijyen kaidelerine önem veren bir muayenehane yahut güzellik merkezinde işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.  Tüm bu kaidelerin görmezden gelindiği bir yerde işlem yaptırmak sizin isminize büyük mesele teşkil edebilir. Sizlerde kısa müddet içerisinde üstelik acısız bir yolla daha dolgun görünümlü saçlar ele geçirmek istiyorsanız üç boyutlu saç teknolojisi yeni bir çare olarak karşınızdadır. 


PAYLAŞ

Yazar:

0 yorum: