9 Aralık 2017 Cumartesi

Altın İle Saç Sanatı

  Saçlarımız gün içerisinde bir hayli nedenden dolayı dökülebilmektedir. Günde 100 kadar saç telinin dökülmesi normal olarak karşılansa da insanlarda daha fazla saç teli dökümü ile de karşılaşabilir. Hava şartları, psikolojik faktörler ve genetik meseleler nedeni ile dökülebilen saçlar, birçok kişide huzursuz bir vaziyet yaratır. Gelişen tıbbi ve dermatolojik adımlar sayesinde de saçların daha önceki görünümlerini kazanmasına yönelik birçok yol bulunmuştur. Bu yöntemler arasında en çok seçenek edilenlerden biri olan saç simülasyonu uygulamaları oldukça tesirlidir ve tercih sebebidir.
  Ülkemizdeki saç simülasyonu sisteminin kurucusu ve bilgisayar destekli altın iğne kullanımının dünyadaki geliştiricisi olan Serkan Bozkurt’un merkezleri simülasyon ile ilgili en iyi hizmeti kişilere sunmaktadır. İşlem yapılacak saç bölgesinin büyüklüğüne göre değişebilen saç simülasyonu ücretleri ile ilgili bu merkezlerden ihtiyaç duyulan anekdotlar alınabilir. Bunun yanında saç simülasyonu nedirve nasıl uygulanır gibi suallere da yanıtlar bulunabilir.
  Simülasyonun Özellikleri Nelerdir?
·  Mesele yaşanan saç bölgesinin minik saç efektleri olan boyanması işlemini saç simülasyonu ismi verilir.
·  Bu işlemlerde kullanılan boyalar bitkisel muhtevalı ve özel imalatlı olan boyalardır.
·  Kullanılan boyalar dermatolojik testlerden ve ağır metal testlerden geçirilmiştir. Böylelikle insan sıhhati açısından da güvenlidir.
·  Netlikle cerrahi bir operasyon içermeyen bu işlemlerde dövme işlemi de olmamaktadır.
·  Saç pigmentasyonu ve saç gölgeleme gibi isimlerle de bilinebilir.
·  Vücuttan solarak atıldığı için silinebilme ve yenilenebilme gibi özelliklere sahiptir. Bu özellikler simülasyonun en bariz özellikleridir.
·  Kanser rehabilitasyonu gören kişilerin, gebelerin, saç bölgesinde renk değişimi olanların, cilt rahatsızlıkları yaşayanların bu uygulamaları yaptırması önerilmez. Bunun yanında kadın erkek herkes bu işlemlerden yararlanabilir.
·  Uygulanan saç bölgesinin büyüklüğüne göre 3 ila 5 saat arasında işlem müddetleri mevcuttur.
·  Yaptıran kişinin cilt yapısı, hayat tarzı ve bakım vaziyetine göre 3 ila 5 sene kullanım ömrü vardır.
·  Mevcut saçlara zarar vermez.
Altın İğne İle Simülasyon
  Simülasyon işlemlerini birbirinden ayıran ve bu ayırma işlemlerinde farklılığı sağlayan bir takım özellikler vardır. Kullanılan iğne çeşidi, metotların birbirinden ayrılmasındaki en büyük farklılıklar olarak belirlemiştir. Çoğunlukla metal alaşımlı iğneler kullanılan simülasyon işlemlerinde kişiye özgün vaziyetler çok fazla bulunmaz. Ancak Serkan Bozkurt’un kullanıp geliştirdiği altın iğne kullanımı simülasyon sistemine yeni bir boyut kazandırmıştır. Altın iğne sayesinde kişilerin saç teli kalınlıklarına göre farklılık gösteren iğne tercihleri yapılabilmektedir. Bunun yanında altın kullanımı ile daha sıhhatli uygulamalar yapılır. İşlemler neticeninde netlikle şişme, kızarıklık ve alerjik bir vaziyet olmaz. Bu sayede işlemler neticeninde işlerimize kaldığımız yerden devam edebiliriz.
  Dövme ve Simülasyonda Oluşan Farklar
  Son zamanlarda bir hayli kişi saç dövmesi ile saç simülasyonu uygulamalarını birbiri ile karıştırmaktadır. Birbirine yakın olan bu uygulamaları birbirinden ayıran en temel özellik kalıcılık farkıdır. Dövme işlemlerinde kalıcılık çok ehemmiyetlidir. Ancak kişinin cilt yapısı ve hayat tarzına bağlı olarak 3 ila 5 senelik bir süreçte saç renginde oynamalar alana gelebilir. Bu vaziyet da saçın natürelliği ile ilgili kuşku uyandırabilir. Ancak simülasyon işlemlerinde bu tarz vaziyetler olmamaktadır. Zira kolayca silinebilen ve yenilenebilen uygulamalardır.


PAYLAŞ

Yazar:

0 yorum: