31 Temmuz 2017 Pazartesi

Kadın Sıhhati İle ilgili Bilinmesi Gerekenler

  Her ne kadar kadınlarda estetik operasyon yapılmaması gerektiğini müdafaa eden insanlar olsa da estetik ameliyatın kadın sıhhatiaçısından ne kadar ehemmiyetli bir işlem olduğu artık her kesim tarafından bilinmektedir. Kadınlar bu işlemleri günümüzde kendilerini daha iyi hissetmeleri için yaptırmaya başlamışlardır. Bu işlemler operasyonla yapılan genital estetik ve operasyonsuz genital estetikolmak üzere iki gruba ayrılırlar. Operasyonlu operasyonsuz genital estetikler şu şekildedir;
Labioplasti
  Halk arasında bilinen isimiyle iç dudak küçültme olan labioplastinormalden büyük olan iç ve dudakların operasyon ile küçültülmesi işlemidir. Dudakların büyük olmasının tıbbi açıdan hiçbir mahzuru yoktur. Sadece estetik görüntüyü bozduğu gerekçesiyle kadınlar bu operasyonu olmayı seçenek ederler.
  Operasyon 30 ila 40 dakika arasında lokal anestezi uygulanarak yapılır. İşlem esnasında ve sonrasında rastgele bir ağrı, acı olmaz. Operasyon yerleri dikilirken eriyen iplikler kullanıldığı için de ayrı olarak bir işlem gerekmez. Operasyon olduktan hemen sonra hasta günlük hayatına devam edebilir. Sadece cinsel ilişkiye girmesi için 2 -3 hafta kadar beklemesinde yarar vardır.
Operasyonsuz vajina daraltma
  Doğum yapmış, yaşları ilerlemiş, hızlı bir şekilde kilo alıp vermiş insanların genel meselesi olan vajina sarkması ve gevşemesi son zamanlarda kolay ve ağrısız bir şekilde operasyonsuz vajina daraltmaişlemi ile daha önceki haline kavuşturulmaktadır. Bu işlem özel olarak üretilmiş lazerlerle yapılmaktadır. Lazer dokulardaki kolajen imalatını arttırır ve vajinanın daha önceki haline dönmesine yardımcı olur. Bu işlemle vajina %20 oranında daha önceki haline gelir. İşlemin müddeti 30 ila 40 dakika arasında değişir. Ağrı ve acı oldukça azdır. İşlemden hemen sonra hasta günlük hayatına devam edebilir.
Vajina kuruluğu
  Son zamanlarda kadınlarda sık rastlanan genital meselelerden birisi de vajina kuruluğudur. Vajina kuruluğu vajinanın çevreninde bulunan bezlerden salgılanan sıvının azalması veyahut bitmesinden dolayı olur. Bu sıvı cinsel ilişki esnasında salgılanır ve birleşmeyi kolaylaştırır. Giderek işlevini kaybeden bu sıvı yeterince salgılanmaz ve cinsel birleşme esnasında kayganlaştırma olmadığı için acıya neden olur. Bu sıvının azalma sebebi farklılık gösterebilir. Vajinaya kimyevi maddeler uygulamayarak ve cinsel ilişki sırasında ön sevişme müddetini uzun tutarak bu sıvının yeterince salgılanmasını sağlamak olasıdır.
İdrar Kaçırma

  Her yaştan ve her cinsten insanın hayatlarının bir döneminde bu meseleyle karşılaştıkları bilinir. Bu sosyal hayatı oldukça fazla etkileyip hayat kalitesini düşüren bir olaydır. Günümüzde çeşitli yollarla idrar kaçırmameselesi analiz edebilmektedir. Cerrahi işlem gerektirmeden mesane eğitimi ve adale egzersizleriyle idrar kaçırma önlenebilir. Net bir yol isteniyor ise de cerrahi yöntemlerle idrar torbalarına destekler verilerek idrar kaçırma çözüme kavuşturulur. Ameliyat kontrol müddetinde gerçekleşebilecek kadar kısa ve kolaydır. Ameliyat sırasında ve sonrasında herhangi bir acı, ağrı, kaşıntı olmaz. Hasta ameliyattan sonra kolayca günlük hayatına devam edebilir. 

PAYLAŞ

Yazar:

0 yorum: