23 Temmuz 2017 Pazar

Operasyonsuz Genital Estetik

  Genital estetik günümüz koşullarında cerrahi işlemler ve operasyonsuz işlemler olmak üzere sınıflandırılıyor. Kadınlar her iki işlem içinde oldukça fazla talep gösteriyor. Kadınların bu işlemlere bu kadar talep göstermelerinin sebebi ise bedenlerine saygı duymaları ve hayatları süresince sıhhatli, kendi güvenen fertler olarak var olmak istemeleridir.
  Her kadın hayatlarının belirli dönemlerinde vajinal meseleler yaşarlar. Bilhassa yaptıkları doğumlardan ve yaşlarının ilerlemesinden dolayı bu meselelerle sık karşılaşırlar. Bu meseleler çoklukla şu şekildedir;
·  idrar kaçırma
·  labioplasti
·  vajina kuruluğu
  Bu ve benzeri meselelere operasyonsuz genital estetik ve operasyonlu genital estetik olacak şekilde meseleler ararlar. Günümüzde en çok seçenek edilen yol ise operasyonsuz yapılanlarıdır.
Operasyonsuz vajina daraltma
  Kadınlar operasyonsuz vajina daraltmaişlemini çoğunlukla doğum yaptıktan sonra tercih ediyorlar. Doğum esnasında vajina ve anüs arasında, bebeğin gelirken yırtmaması için kesilen bir bölge vardır. Bu doğumda daha kontrollü hareket etmek için yapılır. Ters takdirde vajinada kontrolsüz açılan yırtıklar alana gelir. bu uygulama için özel olarak üretilmiş non invaziv lazer teknolojisi kullanılır. Lazer dokularda bulunan kolajeni yeniler ve daha çok üretilmesini sağlar. Bu sayede vajina %20 oranında daralma kaydeder.
İdrar kaçırma
  İdrar kaçırma; kadın, erkek, çocuk bütün fertlerin sıkıntı çektiği bir konudur. Psikolojik olabildiği gibi sosyal nedenlerden dolayı da idrar kaçırmameselesiyle karşılaşılabilir. Ancak gelişen teknolojiyle beraber idrar kaçırma, mesele halinden çıkmıştır. Uygulanan cerrahi işlemler sayesinde 15 dakika gibi kısa bir müddette idrar kaçırma meselesi çözüme kavuşturulabilir hale gelmiştir.
  Evvela adale egzersizleri ve mesane eğitimleriyle idrar kaçırma meselenine çözüm aranır. Net çözüme erişilmiyorsa cerrahi işlemler uygulanarak net çözüm ele geçirilir. Trans vajinal teyp denilen işlem ile idrar torbası desteklenir ve 6 ila 8 yıl arasında bu sorun %90 olarak çözüme kavuşturulur.
Labioplasti
  Kadınlarda en sık rastlanan genital estetik sorunudur. Bu sorun iç ve dış dudakların fazla büyük olması ve sarkma yapması neticeninde rehabilitasyon edilir. Kimi kadınların yapısal olarak iç ve dış dudakları büyük olabilir. Bu bir sorun teşkil etmez. Lakin labioplastiameliyatıkadınların kendilerini daha iyi ve güzel hissetmeleri için yapılan bir operasyondur. Bu operasyonlar esnasında dudaklar normal boyuta indirilir ve asimetriklik varsa düzeltilir. Operasyon 30 ila 40 dakika arasında sürer ve oldukça kolay bir operasyondur.
Vajina kuruluğu
  Kadınlarda ön sevişme esnasında cinsel ikazlar ile salgılanan vajinal bir sıvı bulunur. Bu sıvı vajinanın dış bölümünde bulunan bezler tarafından salgılanır. Bu salgı bezinin salgıladığı sıvı vajinal kayganlığa yol açar. Bu sıvı cinsel birleşme esnasında kolaylık sağlar. Bu sıvının az salgılanması veyahut hiç salgılanmaması vajina kuruluğusorununu ortaya çıkarır. Bu sıvının az ya da hiç salgılanmaması cinsel birleşme sırasında acıya kapı aralar. Bu vaziyetin ortaya çıkmasında bir hayli etken bulunabilir. Bu etkenler kadın sıhhatiaçısından ciddi sorunlara yol açmaz. 

PAYLAŞ

Yazar:

0 yorum: