29 Temmuz 2017 Cumartesi

Mikropigmentasyon Uygulaması Nedir?

Bilinen diğer isimleriyle saç dövmesi, saç cildi koyulaştırmasaç gölgeleme. Daha çok bilinen ve kullanılan ismiyle ise saç simülasyonu. Sık kullanılan ve çoğunlukla pozitif neticelerin alındığı uygulama olan saç simülasyonu nedir?
Nedir?
  Mikropigmentasyon uygulaması hiçbir cerrahi işlem gerektirmeden 2 ila 3 saat arasında uygulanan, saç cildine noktasal hareketlerle nüfuz ettirilen boyalar yardımıyla yapılan bir uygulamadır. Acısının ve fiyatının düşük olması bu uygulamayı sık kullanılır bir hale getirmiştir. Mikropigmentasyon başka bir deyişle saç simülasyonu ücretleri her hastaya göre farklık gösterir.
Kederli bir uygulama mıdır?
  Ne uygulama esnasında ne de uygulama sonrasında dayanılmayacak acılar olmamaktadır. Tabi bu vaziyet insandan insana göre değişmektedir. Acı eşiği düşük olan insanlar bu uygulama sırasında acı çekerken, acı eşiği yüksek olan insanlar uygulama esnasında ve sonrasında hiçbir acı çekmezler. Yeniden de uygulama esnasında oluşabilecek acının en üye indirilmesi için lokal anestezi kremleri kullanırlar. Bu anestezi kremleri özel olarak bu uygulamalar için üretilmiştir.
Uygulama sonrasında nelere dikkat edilmelidir?
  İlk olarak ilk 24 saat bölgeye su temas ettirilmemelidir. Bunun akabinde 48 saat, uygulama yapılan bölgeye şampuan değdirilmemesi gerekir. Yalnızca ılık su ile yıkanabilir. Bunun haricinde dikkat edilmesi şart olan ehemmiyetli bir husus yoktur. Hasta uygulamadan hemen sonra normal hayatına dönüş yapabilir.
Uygulamadan sonra saç boyanabilir mi?
  Uygulama yapıldıktan sonra bölgeye kimyevi boya değdirmek çok doğru değildir. Bu yüzden boya gibi kimyasal maddeler uygulama yapıldıktan en az 3 hafta sonra bölgeye uygulanabilir.
Bu uygulamanın üzerine saç ekimi yapılabilir mi?
  Hem mikropigmentasyon uygulamasında sonra saç ekimi yapılabilir hem de saç ekimi işleminden sonra mikropigmentasyon uygulaması yapılabilir. Sadece dikkat edilmesi gereken noktalar vardır. Mikropigmentasyon uygulaması yapıldıktan sonra saç ekimi işleminin yapılabilmesi için en az 3 hafta beklemek gerekir. Aynı şekilde saç ekimi yapılmış bölgeye mikropigmentasyon uygulamak için de en az 6 ay geçmiş olması gerekir. Bu, bölgede oluşabilecek hassasiyeti en üye indirmek için yapılır.
  Bu işlemlerin birbirleri üzerine uygulanmalarının sebebi ise işlemlerden istedikleri neticeleri alamamalarıdır. Saç ekimi işlemi yaptırmış ama istediği performansı alamamış olanlar sıklıkla mikropigmentasyon uygulamasını yaptırtırlar.
Kullanılan boyalar dövme boyaları mıdır?
  Mikropigmentasyon uygulamasında kullanılan boyalar dövme boyaları değildir. Zira dövme boyaları giderek solarlar. Siyah renk mavi ve gri renge döner. Bu yüzden rengi akmayan boyalar kullanılır. Bu boyalar da bu işlemler için özel üretilmiş boyalardır.
Ekipmanlar sıhhate zarar veren mıdır?
  Mikropigmentasyon uygulamasında kullanılan hiçbir ekipmanın sıhhate zararı yoktur. Aletler ve boyalar onaylanmıştır. Boyalar %100 organik ve su bazlıdır. Dermatolojik her testten geçmişlerdir. Yeniden de uygulama yapılmadan önce her hastaya alerji testi yapılmalıdır.
Kalıcılığı ne kadardır?

  İyi boyalar ve ekipmanlar kullanıldığı sürece mikropigmentasyon yolunun kalıcılık müddeti 2 ila 3 ay arasında farklık gösterir. Bu bilhassa boyanın kaliteli olmasıyla alakalıdır.

PAYLAŞ

Yazar:

0 yorum: