7 Şubat 2018 Çarşamba

Saç Simülasyonu Nasıl Bir Uygulamadır?

  Saçların çeşitli nedenlere bağlı olarak yer yer dökülmesi veya tamamiyle kaybedilmesi gibi vaziyetlerde uygulanan saç simülasyonu, son senelerin en çok seçenek edilen güzellik uygulamalarından biri olarak beğeni kazanıyor. Kolay ve hızlı bir uygulama olan saç simülasyonunun nasıl uygulandığına geçmeden önce saç simülasyonu nedir sualine cevap vermek ihtiyaç duyulan.
  Saç Simülasyonu Nedir?
  Saç simülasyonu, isminden de anlaşılacağı üzere saçların döküldüğü bölgeler üzerinde çeşitli boyalar kullanılarak saç dokusuna benzer bir görünüm yaratma işlemidir. Uygulamadaki benzerlik dolayısı ile saç dövmesi olarak da nitelenen saç simülasyonu, netlikle bir saç ekim işlemi olarak idrak etmemelidir. Zira saç ekiminde hedef, cerrahi metotlar kullanılarak gerçekleştirilen bir doku nakli işlemidir. Saç simülasyonunda netlik hiçbir cerrahi teşebbüs kullanılmaz. Bunun yerine tüm dünyada kabul edilen ve çeşitli dermatolojik testlerden geçirilmiş olan boyaların, saç cildine nakledilmesi söz konusudur. Profesyonel ellerden çıktığında gerçek saç görünümünün muvaffakiyet ile sağladığı saç simülasyonu, saçların çıkmadığı bölgelerde saç görünümü sunmayı amaçlar. Bu sebeple saç gölgeleme ifadesi, bu metodun bir diğer anılma biçimidir.
  Saç Simülasyonu Nasıl Yapılır?
  Uzun müddetli bir kamuflaj uygulaması olan saç simülasyonu ile ilgili en çok yöneltilen sual, bu işlem esnasında rastgele bir ağrı hissinin olup olmadığıdır. Bu uygulamadan önce, saç cildine lokal anestezi hissi yaratan kremler uygulanır. Bu kremler sayesinde rastgele bir acı hissedilmemektedir. Saç cildine uygulanan boyalar, kişiye özel olan tek kullanımlık iğneler yolu ile saç cildine aktarılmaktadır. Saç simülasyonunun yapıldığı müddet, uygulama yapılacak olan bölgenin genişliğine göre değişmektedir. Bu uygulama en kısa hali ile 30 dakikada bitirebilir. Ancak daha geniş bir alana uygulama yapılacaksa müddet, 3 saati bulabilmektedir. Bu konuda en çok suallen suallerden biri de saç simulasyon ücretleri olmaktadır. Bu meselenin yanıtı, uygulama yapılacak olan bölgenin büyüklüğüne göre değişmektedir. Saç simülasyonu işlemi bittikten sonra kişi normal hayatına dönebilir. Hem de uygulamadan sonra çok sıcak su ile olmama koşulu ile hafif bir duş almanın dahi rastgele bir mahzuru yoktur.
 Saç Simülasyonu Kalıcı Mıdır?
  Saç simülasyonu uygulamasının kalıcılığı ve müddeti uygulamada kullanılan boyalara bağlıdır. Şayet bitkisel boyalar kullanılarak uygulama yapıldı ise, müddeti 3 ve 5 sene arasında değişmektedir. Ama daha kalıcı olan kimyevi boyalar ile müddet 5 ve 10 sene arasında uzamaktadır. Bu uygulamanın saç ekiminden en büyük farkı budur. Saç ekim uygulaması, saçların yine çıkmasını sağlayan bir uygulama iken, saç simülasyonu ancak belli bir müddetliğine saçların döküldüğü bölgelerde saç görünümü ele geçirmeyi amaçlamaktadır. Ancak saç simülasyonu, saç ekimine mani teşkil eden bir uygulama değildir. Saç simülasyonu yaptıran kişiler, aynı vakitte saç ekim uygulamasına devam edebilirler. Bu uygulama saç ekimi hızlı şekilde yapılamadığından, arada kalan boş bölümleri alalamak için ideal bir yoldur.



PAYLAŞ

Yazar:

0 yorum: