7 Şubat 2018 Çarşamba

Saç Simülasyonu Kimlere Uygulanabilir?

  Saç simülasyonu, son birkaç senedir kullanılmaya başlanan bir saç gürleştirme uygulamasıdır. Uygulamanın geliştirilme sebebi, diğer saç ekim işlemlerinin saç problemi yaşayan kişilere yetersiz gelmesidir. Değişik saç ekim işlemlerinde saç ekimi gerçekleştirilmiş olsa dahi kişiler 1 sene gibi bir müddet süresince daimi olarak saçlarına dikkat etmek zorundadır. Bu gibi koşullar da kişiyi stres altına sokmakta ve işlemden alınan verim oldukça azalmaktadır. Verimi arttırmak ve talep eden kişilerin tatmin olma düzeyini yükseltmek için saç simülasyonu hizmetleri ortaya çıkmış ve uygulanmaya başlanmıştır.
   Saç gölgeleme olarak da adlandırılan simülasyon operasyonu, efekt yardımı ile gerçekleştirilen bir metottur. Uygulanan bu efektler, saçın değişik bir görünüm kazanmasını ve benzer şekilde boşluklu olan alanların doldurulmasını sağlamaktadır. Bu sayede kişilerin yaşamakta olduğu saç problemleri ehemmiyetli ölçüde ortadan kaldırılmakta ve yerine saç dövmesi olarak da bilinen boyalar yardımı ile efekt çizilmektedir.
  Çizim tekniği ile gerçekleştirilen işlem diğer çeşitlerine göre oldukça kısa sürmekte ve 1 seanstan fazla sürmemektedir. Vasati 2 saatte biten operasyon sonrasında, işlem gören kişi dolaysız olarak normal yaşantısına devam edebilmektedir. İşlemden alınan verimin uzun ömürlü olabilmesi için hastanın rastgele bir şartı yerine getirmesi gerekmemektedir. Sık yıkama gibi vaziyetlerde kullanılan boyalar ve efektler kaybolmamaktadır. Bu sayede operasyondan sonra uzun müddetler süresince kullanım gerçekleştirilebilmektedir.
 Saç Simülasyonu Kimlere Uygulanabilir?
   Saç simülasyonu isimli metot, her yaştan kişiye uygulanabilmektedir. Ekseriyetle erkeklerde olduğu sanılan saç dökülmeleri pek çok kadında da bulunmaktadır. Bu sebeple hem kadınlar hem de erkekler simülasyon işlemi için talepte bulunabilmektedir. Talep doğrultusunda seçilen ürünler kullanılmakta ve buna göre hizmet sonrasında kullanım müddeti farklık göstermektedir. Simülasyon operasyonlarının sıhhate rastgele bir zararı bulunmamakta ve işlem görecek kişileri negatif istikamette etkilememektedir. Operasyonun bu özelliği sayesinde genç kişiler de işlem görebileceği gibi, yaşı ilerlemiş kişiler de bu metottan dilediği kadar yararlanabilmektedir.
  Saç simülasyon hizmetleri, Türkiye’de kısa bir süre önce uygulanmaya başlamıştır. Bu sebeple, saç problemi yaşayan kişiler direkt olarak bu alternatif hizmete müracaat etmeye başlamışlardır. Operasyonun düşük ücretli olması ve kolay uygulanabilir olması sayesinde işlem gören kişiler üst düzeyde tatmin olmuş ve işlemden oldukça verim almışlardır. Ülke dışında farklı müesseseler tarafından uygulanan işlem, ağır ağır Türkiye’de de yaygınlaşmaktadır. Buna bağlı olarak da az sayıda olan saç simülasyonu operasyonu yapan müesseselere çok sayıda başvuruda bulunulmaktadır.
 Operasyonun ücretleri belirli kriterlere göre farklık göstermektedir. Hizmetin fiyatlarının farklık göstermesinin tek sebebi, uygulanacak alanın büyüklüğü ya da da küçüklüğüdür. Saçları çok seyrek olan ve az seyrek olan kişiler birbirinden farklı fiyatlar ödemektedirler. İşlem daha az saçlı kişilerde daha uzun sürdüğü için tabii olarak operasyon fiyatı farklık göstermektedir. Her ne kadar ücret farklığı olsa da, her kesimden kişi kolaylıkla bu tür hizmetlere erişebilmektedir.



PAYLAŞ

Yazar:

0 yorum: