28 Şubat 2018 Çarşamba

Ahşap Malzemesi Ve Ahşap Merdiven

Ahşap Merdiven Kullanımı Ve Avantajları
  Anadolu'da binlerce senelik geçmişe sahip olan ahşap, tabii, dayanıklı, sıhhatli, yüksek kaliteli bir malzemedir. Ahşap malzemeler 1 kilogram betondan daha fazla yük taşımaktadır. Toz tutmaz, ortamdaki rutubeti emer ve nemi tertip eder.
  Ahşap yapılar hafifliğinden dolayı kimi vakitlerde çelik yerine de kullanılmaktadır. Hayatımızı kolaylaştıran bir bina veyahut hanelerde katlar arası geçişlerde, yüksek yerlere erişimde merdivenleri kullanırız. Ahşap, merdivenlerde çok sık kullanılan bir malzemedir. Ekseriyetle iş yerlerinde katlar arası erişimde veyahut kişiye ait müstakil, dubleks, ters dubleks ve villalarda katlar arası geçişlerde ev içi ahşap merdiven kullanılmaktadır. Hanelerin yanı sıra ahşap iş yeri ve bahçe merdivenleri de sıklıkla seçenek edilmekte ve uygulanmaktadır. Ahşap merdiven yenilenebilir bir yapı malzemesidir. Isı izolasyon özellikleri ve az enerjiye ihtiyaç duyması nedeniyle çok seçenek edilmektedir.
  Ahşap merdivenler çok sağlam ve dayanıklıdır. Yer sarsıntısı gibi natürel yıkımlarda diğer malzemelere göre dayanıklı olmaları en bariz seçenek sebeplerindendir. Ahşap merdivenler iki şekilde yapılmaktadır. Birincisi hanenizin veyahut iş yerinizin ölçüleri alınarak tamamiyle ahşap malzemeden yapılmaktadır. İkinci uygulama ise kullanılan daha önceki mevcut merdivenlere kaplama yapılmasıdır. Her iki uygulama hanenizde sıhhatli hayat oluşturmak için ideal olmaktadır. İstanbul ahşap merdiven şehirde ve kazalarda çok sık seçenek edilen uygulamadır.
 Ahşap Merdivenin Uygulanması Ve Modelleri
  Ahşap merdiven yaptıracakların hane ölçülerini iyi bilmesi gerekmektedir. Sıfırdan bir ahşap merdiven yapılmak isteniyorsa merdiven yapılacak bölümde ölçüler alınıp basamak sayıları belirleyip merdivenin şekli ile ilgili bilgi alınıp merdiven tasarlanıp imalat edilmektedir. Merdivenlerin basamak ölçüleri ise çok ehemmiyet arz etmektedir.
  Ahşap merdiven ağırlığı oldukça hafiftir. Zira ahşap hafif ve dayanıklı bir malzeme yapısına sahiptir. Ahşap merdivenlerde çeşitli renkleri dekorasyon zevkinize göre tercih edebilirsiniz. Ahşap merdivenlerde küpeşte, basamak ve kullanılan malzemenin kalitesi eve sağlamlık, hijyen ve konfor sunmaktadır. Ahşap merdiven kullanım tercih sıklığının en önemli sebeplerinden biriside budur. Merdiven temizlenmesi, bakımı ve silinmesi oldukça kolay olmaktadır. Nemli bir bez ile kenarlıkları, basamakları rahat bir şekilde temizleyebilirsiniz. Ahşap merdivenin sağlamlığı 75 ile 150 seneye kadar sürmektedir.
  Malzemenin kalitesine göre bu müddet uzayabilir veyahut kısalabilmektedir. Ahşap hanenizde ısı ve nem balansını sağlayarak sıhhatli bir hayat sunmaktadır. Ahşap merdiven modelleri ve bir takım merdiven modelleri ise; ahşap yanaklı merdivenler, cam korkuluklu merdivenler, cam merdivenler, dar alan merdivenleri, helezon merdivenler, iş yeri ve bahçe merdivenleri, metal yanaklı merdivenler, omurgalı merdivenlerden oluşmaktadır.
  Ahşap merdiven ücretleri ise merdiven yapılacak yerin ölçülerine ve boyutlarına, kullanılacak olan ahşap malzemenin kalitesine ve dayanıklılığına, merdiven modellerine, montaj ve işçilik ücretlerine, L dönüşlü veyahut U dönüşlü merdiven ücretlerine, dar veyahut geniş alan tespiti sonrası fiyatlandırma gibi etkenlere göre fiyatlandırma yapılmaktadır.


PAYLAŞ

Yazar:

0 yorum: