16 Şubat 2018 Cuma

Hayvan Fobisinin Üstesinden Gelmek

  Bir hayli insanın yaygın bir şekilde yaşadığı ve bilhassa belirli bir hayvana odaklanmış bir şekilde hissedilen korkusu kişiye hayatı süresince büyük bir mesele yaşatmaktadır. Bilhassa haşere türleri ile beraber yılan veyahut bunun gibi sürüngenler daha fazla korku yaratmaktadır. Hem de vakit içerisinde insanlar düşlerinde daimi olarak korktukları hayvanı görürler ve ter içinde uyanabilir. Bu da ileriki dönemlerde vaziyetin daha şiddetli bir şekilde yaşanmasına ve korku hissedilen hayvan görüldüğü andan itibaren daha dikkat çekici fiziksel reaksiyonlar verilmesine ve korkulmasına kapı aralayabilmektedir. Hem de kısa bir müddet korkulan hayvanın yanında kalındığı vakit da kişi hasta bile olabilmektedir.
  Bugün hayvan korkusunu bir insanın bünyesinde normal olduğunu düşünmeden profesyonel bir psikolojik danışmanlık merkezi Bağdat Caddesi üzerinde bulunan değişik merkezlerde veya diğer mahallelerdeki danışmanlık merkezlerinden destek alınmalıdır. Yaşanan problem vakit içerisinde hayatı daha zindan bir hale getirebilmekte ve üstelik bu vaziyet bir virüs gibi yalnızca tek bir hayvanda kalmakla birlikte bir daha sonraları birkaç hayvanda daha ortaya çıkabilmektedir.
 Hayvan korkusunu yenmenin yolları
  Özellikle tek bir hayvan üzerine yoğunlaşılmış bir şekilde yaşanılan bu fobi sebebiyle insanlar farklı zamanlarda sanrılar dahi görebilmektedir. Olmadık yerlerde hayvanı görseller gözün önüne gelmekte ve anlık reaksiyonlar verebilmektedirler. Bu da zaman içerisinde öz güven kaybına kapı aralamakta ve yanında bir hayli fark psikolojik sorunları da getirebilmektedir. O yüzden alınacak olan profesyonel bir destek sayesinde hayvan korkusundan büyük bir oranda veya tam olarak kurtulma talihi yakalanabilmektedir.
  Diğer taraftan psikolojik danışmanlık merkezi Bağdat Caddesi ile birlikte farklı noktalarda bulunan merkezlerden güven içerisinde bir destek alınarak farklı telkin ve uygulamalar dahilinde hayvan korkusundan kurtulma olanağı bulunabilir. Büyük bir güven içerisinde çeşidinden özgüvenin yerinde gelmesine fırsat veren terapi seansları sayesinde hayvan korkusu tamamiyle yok edilmektedir. En çok da sürüngen hayvanlar kategorisindeki çeşitler kişileri çok fazla etkilemekte ve vakit içerisinde olan sanrılar uyku meselelerine bile sebep olabilmektedir.
 Değişik hayvan türleri için yaşanan korku

  Son zamanlarda yalnızca sürüngen türlerinden değil bu arada çok sevimli hayvanlardan korkan insanlar bulunmaktadır. Başka bir deyişle bu fobi yalnızca ürkütücü görünümlü hayvanlar üzerinde oluşan görsel bir durum değil, genel manada tamamen tinsel bir psikolojik yapı içerisinde kendini göstermiş durumdadır. Bunlar kuş ya da kedi ve köpek ile birlikte fare ya da güvercin gibi hayvanlarda ön tasarıya çıkmaktadır. O yüzden kesinlikle psikolojik danışmanlık merkezi Bağdat Caddesi ile birlikte farklı noktalarda huzurlu ve güven dolu merkezlerden en doğru desteği almak büyük bir ehemmiyet arz etmektedir.  Özellikle son zamanlarda bu konuda sanal gerçeklik yollarıyla insanların korktukları hayvanlarla bu şekilde yüz yüze gelerek ve korkuları ile yüzleşmesi sağlanarak terapi yapılmaktadır.

PAYLAŞ

Yazar:

0 yorum: