16 Şubat 2018 Cuma

Dental Cad/cam Tekniği

  Cad/cam bilgisayar destekli bir tasarım yazılımının genel alanını alana getirir. Bu alanda bilgisayarlar kullanılarak sanal gerçeklik alanında çizimler oluşturulur ve bu çizimler doğrultusunda son derece mükemmel bir diş estetiği çalışması ele geçirilir. Bunun sağlanması için çok profesyonel bilgisayar sisteminin ve teknik personellerin bulunması gerekmektedir.
  Cad/cam destekli diş ele geçirilmesi dişin tamamiyle natürel bir görünüme kavuşması ve her manada mükemmel bir tasarım yaratılması hesabına uygulanan teknikler arasında gelmesi hasebiyle son derece ideal bir tasarımı alana getirmektedir. Bu ideal tasarım bünyesinde de gerek cad gerek cam tekniğine bağlı olarak netlikle kaliteden ödün verilmeden son derece profesyonel ve üstün tekniklere dayanan çalışmalar ortaya konularak şuurlu bir süreç yaşanmaktadır. Diş hekimliği alanında yaygın olarak kullanılan bilgisayar destekli dental teknik iki evreli olarak uygulanmaktadır. Bu iki evreli teknikler nispetinde değerlendirilerek netlikle taviz verilmeksizin kaliteli bir işçilikle hatıranda estetik diş müdahalesine başlanmaktadır.
 Birinci Evre Dental Cad Tekniği
  Birinci evrede tek seans olarak hastanın diş tabakası cad yazılımı destekli olarak özel kamera sistemiyle kayıt altına alınmakta ve böylelikle bunun cad formatına atılmasıyla hemen en uygun eşleşmesi sağlanmaktadır. Tamamiyle natürele en yakın porselenler, lamineler, inley ve onleylerin kullanıldığı cad yazılımı tekniğinde mükemmel bir işçilik dikkat çekmektedir. Ortaya konulan temel yazılım tekniğinden yola çıkılarak üst düzey kalitede nitelik taşımaya devam eden yaklaşıma dayanarak birinci evre kalitesinde dental teknikler kullanılmakta ve her istikametiyle hiçbir şekilde ödün verilmeden hizmetler yerine getirilmektedir. Diş estetiğinin tasarımının yazılım ortamına kaydedildiği bu teknik son derece işlevsel ve üstün nitelikleri ortaya koymaya devam eden nitelikleriyle her manada yaygın olarak kullanılmaktadır.
 İkinci Evre Dental Cam Tekniği
  İkinci ve son evrede ise cad cam tekniğinden yola çıkılarak ilk aşamada laboratuvar ortamında hazırlanan takma örneğinin cam yazılımı kullanılarak hastaya uygulanması aşaması gerçekleştirilmektedir. Son derece doğal bir diş tekniği olma özelliğiyle yaygın bir şekilde kullanılmaya devam edilen teknik bütün bu özellikleri itibariyle değerlendirilerek ikinci aşamada da dental cam tekniğine yer verilmektedir. Tümüyle ortaya konulan bu teknikler bakımından her istikametiyle cad/cam yazılımından yola çıkılarak kaliteden bir an bile taviz verilmeksizin üst düzey kalitede teknikler kullanılmaktadır. Kullanılan tüm bu teknikler yaygın olarak her manada profesyonelce yürütülen işlemlere dayanmaktadır. Bu da son derece herkesin kolayca kullanabileceği bir teknik olarak dikkat çeken bir diğer temel özelliği alana getirmektedir.

  Görüldüğü üzere yalnızca iki aşamadan oluşan ve hızlı bir şekilde laboratuvar ortamında hazırlanarak oluşturulan dental cad/cam teknikli diş estetiği en sıhhatli dental uygulama olarak bilinmektedir. Bilgisayar teknolojisinin tüm özellikleri dikkate alınarak gerçekleştirilen tekniklerden biri olması istikametiyle dikkate değer unsurları ortaya koymaya devam eden bu teknik, tümüyle bu istikametleri dikkatle incelenerek son derece fonksiyonel özellikleri alana getirmektedir.

PAYLAŞ

Yazar:

0 yorum: