17 Şubat 2018 Cumartesi

Saç Simülasyonu Tekniğinin Rastgele Bir Zararı Var Mıdır?

  Yakın tarihlerden beri teknolojik çalışmaların gelişmesine bağlı olarak saç işlemlerinde geliştirmeler yapılmış ve ortaya saç simülasyonu denilen yol çıkmıştır. Saç simülasyonu ile saçlarının az olduğunu düşünen kişilere çeşitli alternatif hizmet olanakları sunulmaktadır.
   Saç gölgeleme işleminin güvenilirliği sayesinde her yaştan kadın ya da da erkek operasyona girebilmek için talepte bulunabilmektedirler. Teknolojik aletler aracılığı ile efektif görüntü kazandırabilmek emeli ile kullanılmakta olan boyalar, saça tamamiyle dolgunluk görünümü kazandırmaktadır. Seyrek saçlı kişilere uygulanan simülasyon metodu süresince kişinin rahatsız olduğu bölümlerde çalışmalar yapılmakta ve bu sayede yaşanan meseleler oldukça büyük ölçüde çözüme kavuşturulmaktadır.
 Saç Simülasyonunun Zararı Var Mıdır?
  Bir diğer isimi saç dövmesi olan işlem sürecinin hiç bir zararı bulunmamaktadır. Derinin üstünde yapılan boyama işlemleri, tamamiyle sathi olarak nitelendirilmektedir. Bu sebeple de diğer saç dolgunlaştırma işlemlerinde olduğu gibi derinin altına inilmemektedir. Buna bağlı olarak da natürel bir şekilde, ortaya rastgele bir problem çıkmamaktadır.
   Saç simülasyonu hizmetlerinde saçların gür gözükebilmesi için 2 tür boya kullanılmaktadır. Kimyevi olan boya çeşidinden bir hayli kişi çekinmekte ve ürünü yadırgamaktadır. Ama ürünlerin tamamı Bakanlık onaylı olup, ürünlerin sıhhate rastgele bir negatif tesir yoktur. Bu sebeple de uzun ömürlü kullanım isteyen kişiler için kimyevi ürünler dizayn edilerek, kullanıma sunulmuştur. Simülasyon boyalarının içerisinde yer alan malzemeler sayesinde her kişi kolaylıkla rahatsız olduğu bölgelerin kapatılmasını sağlayabilmektedir. Dakikalar içerisinde bitiren işlem, seyrekliğin çokluğuna göre müddet farklığı gösterebilmektedir. Bu sebeple de operasyon öncesinde talepte bulunan kişilere değişik testler yapılmaktadır. Testlerin neticeninde da uygulama yapılacak alanlar belirlenmektedir.
  Kimi saç kökü arttırma rehabilitasyonlarında, rehabilitasyon sonrasında kafa cildinde kimi izler oluşmaktadır. Oluşan bu izler de 10 - 12 ay arasında ciltten tamamen kaybolmaktadır. Haliyle bu görüntü, oldukça can sıkıcıdır. Simülasyon işlemleri ile bu ve buna benzer meseleler kesinlikle yaşanmamaktadır. Bu sayede emin kişiler tarafından yapılan işlemler, süreç sonrasında kişiye rastgele bir ağrı veya acı hissettirmemektedir.
  Saç gölgeleme işleminin ücretleri, diğer saç ekim işlemlerine kıyasla oldukça düşük tutulmuştur. Değişik kesimlerin, simülasyon metoduna erişerek daha önceki saçlarına kavuşabilmesi için düşük fiyatlar ile işlem yapılmaktadır. Ama yeniden de bir takım kriterlere bağlı olarak, ücretlerde bazı farklıklar yaşanmaktadır. Bu farklıkların en büyük sebebi, işlem yapılması şart olan alanın büyüklüğüdür. Alan büyüdükçe, operasyon fiyatı de artış göstermektedir. Geniş alanda daha uzun süre işlem yapılacağı için daha yüksek miktarlarda fiyat ödenecektir. Bu sebeple ana etmen bundan oluşmaktadır. Bir diğer faktör ise, kullanılan ekipmanın cinsidir. Bitkisel ve kimyasal olarak iki farklı sınıfa ayrılan boyalar, seçim şekline bağlı olarak ücrette farklık oluşturmaktadır. Uzun ömürlü olması ile bilinen kimyasal ürünler seçenek edildiğinde alınan verim daha üst düzeye çıkarılmaktadır. Bitkisel boyalarda ise kullanım ömrü daha kısadır. Bu sebeple de iki ürün arasında az da olsa bir miktar ücret farkı oluşmaktadır.



PAYLAŞ

Yazar:

0 yorum: