17 Şubat 2018 Cumartesi

Saç Simülasyonu Sıhhate Zarar veren Mıdır?

Saç Simülasyonu Nedir?
  Saçların görünümünün ehemmiyeti gün geçtikçe artmakta ve bu görüntüyü de daha iyi hale getirebilmek için değişik ilaçlar kullanılabildiği gibi, birbirinden değişik rehabilitasyon metotları de uygulanabilmektedir. Yakın tarihlerden itibaren saç ektirme yolu ile saçlarındaki seyreklikleri azaltan kişiler, rehabilitasyon sürecinden ve sürecin sonrasından pek hoşnut kalmamışlardır. Benzer şekilde de bu tür rehabilitasyonların ücretleri, diğer rehabilitasyon türlerine göre oldukça fazladır. Bu tür engelleri aşabilmek hesabına gelişmiş teknolojinin kullanılması ile beraber saç simülasyonu denilen sistem ortaya çıkmıştır.
   Saç gölgeleme tedavisi, kısa müddet önce kullanılmaya başlanmış teknolojik bir tedavi yoludur. Kimi kişilerin saçlarında kimi kısımlar seyrektir ve dışarıdan kötü bir görüntü oluşturmaktadır. Bu yüzden de seyrek saçlı olan kişiler bazı vaziyetlerde psikolojik bunalımlara girmekte ve saçlarından rahatsız olmaktadır. Bu meselelerin ortadan kaldırılması için de saç dövmesi olarak bilinen yol seçenek edilmeye başlanmıştır. Saç simülasyonu, özel tasarım aletler ile saç cildinin boyanması mananına gelmektedir. Kişinin rahatsız olduğu bölgeler belirlenerek, bu bölgeler üzerinde işlem yapılmaktadır. İki farklı boya cinsinden birinin tercih edilmesine bağlı olarak, rehabilitasyon gerçekleştirilmektedir. Kıl köklerinin uyarılması ile yalnızca seyrek alan dolgunlaştırılmamakla beraber, gür olan kısımlar daha da sıkılaştırılmaktadır. Bu sayede saç simülasyonu rehabilitasyonundan alınan verim en üst düzeylere erişmektedir.
 Saç Simülasyonunun Zararları Var Mıdır?
   Saç simülasyonu rehabilitasyonu, piyasaya yeni çıkmış bir metottur. Bu sebeple de daha geniş kitleler tarafından bilinmemektedir. Ama rehabilitasyonun diğer saç ektirme metotlarına kıyasla uygun ücretli olması, rehabilitasyonun hızlı bir şekilde dağılmasını sağlamaktadır. Bu sebeple de internet üzerinden tedavinin fiyatları araştırıldığı gibi, bu tedavinin zarar veren mı yoksa yararlı mı olduğu da öğrenilmek istenmektedir.
  Saç simülasyonu, kafa cildinde sadece sathi olarak yapılan bir işlemdir. Özel tasarım aletler ile yapılan tedavilerde kafa cildinin altına inilmemektedir. Bu yüzden de sıhhate rastgele bir negatif tesiri bulunmamaktadır. Bakanlık tarafından onaylanmış bir şekilde kullanılan simülasyon boyaları da kişinin sıhhatini olumsuz istikamette etkilememektedir. Bu sayede geniş çevreler tarafından tedavi büyük ilgi görmekte ve simülasyon tedavisi farklı firmalar tarafından uygulanmaya başlamaktadır.
  Saç simülasyon tedavisi süresince yapılan işlemler, vasati 4 - 5 yıl kullanılabilir hale gelmektedir. Yıkamada, soyulmada ve benzeri vaziyetlerde simülasyon işlemi kaybolmamaktadır. Sadece tedavinin üzerinden 4 - 5 sene gibi bir vaktin geçmesi hemen peşinden boya yavaşça akarak kaybolmaktadır. Dileyen kişiler, bu akma geçtiği vakit tekrardan saç simülasyonu yapan şirketler ile irtibata geçerek rehabilitasyonu tekrarlayabilmektedir.
  Fiyatlar, genel manada düşük şekilde belirlenmiş olsa da, rehabilitasyon görecek kişinin saç kökü sayısına bağlı olarak rehabilitasyon fiyatı ufak oynamalar yaşayabilmektedir. Saçlarında çok fazla seyreklik bulunan kişilere daha fazla işlem uygulanması gerektiği için ücret dolayısı ile artmaktadır. Bu gibi vaziyetlerde rehabilitasyon öncesinde test2 yapılarak, ne boyutta rehabilitasyon yapılacağına karar verilmekte ve buna göre ücret çıkarılmaktadır. Bu evreden sonra da dolaysız olarak rehabilitasyona başlanmaktadır.



PAYLAŞ

Yazar:

0 yorum: