8 Şubat 2018 Perşembe

İstanbul İnşaat Taahhüt ve Proje Danışmanlık

  İstanbul, Türkiye’ de en gelişmiş şehirler arasında bulunurken, nüfus kalabalığı da yüksek olan bir şehirdir. Elbette ki bu şehir de hizmet veren pek çok inşaat firması bulunsa da genel olarak anahtar teslim tarihlerinin uzaması, etkin kaynak kullanımında yaşanılan meseleler müşteri memnuniyetini en alt düzeye çekmektedir. Böylelikle gerçek ve tüzel kişilerin seçenek edeceği firmaların, profesyonel olarak hizmet vermesi ve referanslarının sağlam olması ele alınması gerekiyor.
  Genel olarak inşaat yapı işlemlerinden önce; ‘’ proje danışmanlık hizmetleri ‘’ sürecin daha meselesiz ve hızlı işlemesi hesabına ehemmiyetli bir gerekliliktir. Bu vaziyette firmamız tarafından proje danışmanlık ve proje çizimi gibi kategorilerden istifade etmek olası olmaktadır.
Proje danışmanlık
  Taahhüt işlemlerine başlanması için, öncelikle belirli bir isteğin oluşması gerekiyor. Gerçek ve tüzel kişiler bu vaziyette seçimlerini yaparken, inşaat yapım ve faaliyetlerini gerçekleştirmekte olan bir firma seçenek etmesi gerekirken, proje danışmanlık hizmetlerinin bulunmasına da dikkat etmesi gerekmektedir. Sonrasında ise gerçek veyahut tüzel kişiler ile inşaat firması arasında yapılan bir kontrat dahilinde inşaat işlemlerinin başlatılması gerekmektedir. Lakin, bunun da öncesinde, proje çizimi, bulgu bedeli belirleme gibi süreçler bulunmaktadır. Tüm inşaat fiyatları için, toplam fiyat hesabının yapılması adına, keşif bedeli meblağları da fiyatlandırılarak, toplam maliyete ilave etmesi gerekiyor.
·  Proje çizimi
Proje çiziminin gerçekleşebilmesi için ilk kaide, tedarik edilen arsanın uygun koşullarda olmasıdır. Yapılacak olan bina, konut, otel, lokanta ya da villa, arsa ile uyum içerisinde olup olmadığı araştırılmalı, bunun yanı sıra da arsanın imar müsaadelerinin alınması gerekmektedir. Mevcut olan arsa imar için uygun değil ise proje çizimi mümkün olmayacak ve İstanbul inşaat taahüt işleri uygulaması mümkün olmayacaktır.
Arsa imar izinin yanı sıra, mülkiyetin kamulaştırma işlemleri de yeniden uzman kişiler tarafından yapılmalı ve ihtiyaç duyulan diğer tüm müsaadelerin alınması gerekmektedir. Bu süreç legal olarak bitirdikten sonra, proje çizimi artık mümkün olacaktır. Çizimin bitirmesinden sonra ise keşif bedeli belirlenmesi gerekiyor.
·  Keşif bedeli hesaplanması
Yapılacak olan inşaat taahhüt işlemlerinin aksamaması, belirtilen tarihlerde teslim edilmesi için, keşif bedelinin en doğru şekilde hesaplanması gerekmektedir. Şayet ki bu hesaplarda birtakım yanlışlıklar olur ise faaliyet müddetinde farklıklar ve aksaklıklar mevzubahis olacaktır. Müşteri ve çözüm odaklı hizmet veren bu firma ise alanında uzman ve dokümanlı kişilerden yardım alarak, sürecin en doğru şekilde, hızlı ve profesyonel olarak gerçekleştirilmesini sağlamaktadır.
·  Toplam maliyet hesabı
Keşif bedeli de diğer maliyetlere ilave ederek, inşaat için toplam maliyet hesabı yapılacaktır. Sonrasında ise firma tarafından belirlenmiş özelliklere tabi olarak, taahhüt fiyatları belirlenerek, firmalar tarafından işleme koyulmaktadır.
  Yukarıda yer alan hizmet kategorilerinin yanı sıra, Sivertim İnşaat tüm diğer inşaat, tamirat ve onarım, etraf tertip etmesi gibi kategorilerde de hizmet verirken, müşteri memnuniyetini ön tasarıya çıkarmaktadır.



PAYLAŞ

Yazar:

0 yorum: