8 Ağustos 2016 Pazartesi

Alüminyum Sanayi Haberleri

Selçuklu Holding bünyesindeki Almesan, yatırımına tüm hızıyla devam ediyor. Şirketin kuruluşun ilk zamanları olan 2007 yılına kadar yaptığı deneme üretimine geçtiğimiz ay başlayan Almesan, mutfak malzemelerinin ana maddesi olan alüminyum disklerin üretimini yapacak. Almesan grup bünyesindeki Mehtap Mutfak Eşyaları olmak üzere diger sektörde faaliyet gösteren ve diğer mutfak firmalarının alüminyum disk ihtiyacını karşılayacak olan Almesan, geriye kalan yüzde ellilik kapasitesini ise ambalaj, buzdolabı, ilaç, soğutucu ve  kozmetik sanayine ayıracak.
Selçuklu Holding bünyesindeki Almesan Mutfak Eşyaları Sanayi Ticaret Ltd. Şti. Genel Müdür Mehmet ÖNCEL, yatırımlarının sürekli artarak devam edeceğini ifade ederek, otomotiv sektörünün de ciddi yatırımların hedefleri arasında yer bulunduğunu kaydetti. Önümüzdeki dönemde eşanjör plakalarının ve buna bağlı olarak otomotiv sektöründe kullanılacak olan ısı kalkanlarının üretiminin yapmayı planladıklarını belirten Mehmet Öncel, "başlangıçta %30-35 oranında ihracat düşündüklerini, özellikle yüksek magnezyumlu alüminyum rulo, alüminyum levha ve şerit üretiminde iddaalı olduklarını ifade etti.  Türkiye”de üretilen ticari alüminyum levhanın diger üreticilerden farklı olarak ilk defa yeni bir teknolojiye imza attıklarını ifade eden Mehmet ÖNCEL, bu teknolojisini uygulanmasında iddialı olduklarını ifade ettiler. Bu alandaki yeni teknikle yapılan üretimle, özellikle (mutfak aksesuarları ve mutfak gereçleri) savunma sanayisine de destek verilmiş olacaklarını belirten Mehmet Öncel, ithalatın önüne de kesmiş olmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.
Alüminyum sektörünün (bu sektör içerisinde alüminyum dogramaalüminyum folyoalüminyum tel ve alüminyum levha) Almesan Mutfak Eşyaları Sanayi Ticaret Ltd. Şti.  için en önemli hedef olduğunu belirten Mehmet Öncel, Türkiye'nin gerekli alüminyum vealüminyum yan sanayi ihtiyaçlarını karşılanması önemli bir görev edindiklerini ifade etti.  Mehmet Öncel, Türkiye'nin yılda 550 bin ton alüminyum yan sanayi (alüminyum dograma, alüminyum folyo, alüminyum tel ve alüminyum levha)  imalatı olduğunu belirttiler. Bunun belirli bir miktarı ihracat için kullanılır. Almesan Mutfak Eşyaları Sanayi Ticaret Ltd. Şti.  üretim konusunda digerlerinden farklı olarak diğer tekniklerde farklı şekilde bu ürünleri üretmeyi hedeflediğini, Türkiye'deki alüminyum sektöründe avantaj sağlayacağına inandıklarını belirttiler. 

PAYLAŞ

Yazar:

0 yorum: